FC Emmen naar de ERE divisie.

Na een spannende PlayOff waarbij de FC Emmen eerst NEC Nijmegen met 4-0 in de eerste wedstrijd en met 1-4 in de tweede wedstrijd uitschakelde, moest het aantreden tegen Eredivisie club Sparta. 

De eeste wedstrijdf was een thuiswedstrijd in een vol stadion op donderdagavond 17 mei. Een wedstrijd waar Emmen in het begin de spanning moest weglopen. Dat duurde een halfuurtje. Daarna werrd de FC ook gevaarllijker. Maar tot doelpunten leidde dit niet.
Zondag 20 mei trad de FC Emmen aan in het "Kasteel" stadion van SPARTA. Ook in deze wedstrijd had Sparta eerst de betere papieren. En kwamen na een fout van middenvelder Chacon die de verkeerde kant opdraaide, op achterstand. 1-0 voor Sparta. 
Maar de FC Emmen gaf niet op en putte nieuwe moed uit de achterstand. De ruggen werden gerecht en ze kwamen beter in de wedstrijd wat resulteerde in kansen. In de 38e minuut een mooie aanval met steekpass van Anco Jansen op Clenn Bijl die Charon wist te vinden en uithaalde. 1-1.  Emmen rook bloed, In de tweede helft mochten ze nog van geluk spreken dat en geen strafschop werd gegeven. Emmen ging rustig door met goede aanvallen. Zo werd Anco Jansen aangespeeld op 20 meter voor het doel, hij speelde zich vrij en schoot beheerst de 1-2 in de uiterste hoek. Wanhopig moest Sparta nog meer aanvallen gaf daarbij te veel ruimte weg waar Bannink van profiteerde, 1-3. Niet lang daarna floot scheidsrechter Hilger voor het einde. Sparta degradeert. Maar wat belangrijker is; de FC Emmen gaat naar de EREDIVISIE.

Wij; de scheidsrechtersvereniging COVS HZO Drenthe feliciteert de FC Emmen van harte met dit historisch resultaat. 

Onderwerp: 
Zichtbaarheid: 
Openbaar