Ga jij de fluiten op het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi?

Emmen / regio – Scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost Drenthe (HZOD) start volgende maand in samenwerking met de KNVB met een scheidsrechterscursus zaalvoetbal.

De HZOD heeft niet alleen het vizier gericht op de veldvoetbal, maar ook het zaalvoetbal kan op aandacht van de actieve scheidsrechtersvereniging rekenen. Volgens voorzitter Theo Hein is het zaalvoetbal in deze regio populair en stijgend in aantal. ‘De arbitrage kan niet achter blijven en daarom hebben we samen met de KNVB het initiatief genomen om een cursus te organiseren.”

Hein zegt dat aanwas nodig is om op termijn over voldoende zaalvoetbalscheidsrechters te kunnen beschikken. Hij wijst niet alleen naar de regulier competities in de zaal, maar ook naar het fameuze Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ). “Tijdens de afgelopen editie waren er liefst 55 scheidsrechters actief. Volgend jaar zullen we een beroep op nog meer arbiters moeten doen, want tijdens de kwartfinales zal dan in duo’s worden gefloten.”

Hein ziet dan ook graag de poule van scheidsrechters, waarop men een beroep kan doen, groter worden. ‘Bovendien is in de toekomst verjonging van het scheidsrechterskorps noodzakelijk om voldoende kwaliteit te kunnen blijven leveren.’

De opleiding zal 5 maart starten in het clubhuis “De Meerfluit”.Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een email naar secretaris Robert Bruining: mail

Zichtbaarheid: 
Openbaar