KNVB informatie (afmelden)

KNVB

Contactgegevens Districtskantoor Noord oftewel de BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS:

Molestatie meldpunt: 0800-22 99 555

Weekenddienst Oost: vrijdag vanaf 16:00 tot 21.00 uur 06-53 40 21 31 zaterdag van 08.00 tot 21.00 uur
zondag vanaf 08.00 uur

Weekenddienst Noord: vrijdag vanaf 16:00 tot 21.00 uur 06-53 75 25 04 zaterdag van 08.00 tot 21.00 uur
zondag vanaf 08.00 uur


  1. Handboek Competitie zaken Veld.   
  2. Belangrijkste wijzigingen hierin.
  3. Handboek Competitiezaken Zaalvoetbal.
  4. Spelregels 2018/2019     
  5. 364 Spelregelvragen en antwoorden  
  6. Aanvulling Praktische richtlijnen
  7. SPELREGELEXPERIMENTENSEIZOEN 2018/’19
  8. Spelregelwijzigingen 2018/2019   
  9. Overtredingen binnen en buiten het veld.

Je eerste aanspreekpunt binnen de KNVB is ALTIJD je scheidsrechterbegeleider/coach. Mocht hij je niet kunnen helpen dan kun je terecht bij één van de onderstaande medewerkers:

Adriaan Inia, coördinator Arbitrage| werkt alle dagen 0343-751 466
Lennart Fledderus, medewerker Arbitrage OOST | werkt alle dagen 0343-751 404
(aanstellingen senioren zaterdag en zondag vanaf de tweede klasse)
Rens Bluemink, medewerker Arbitrage NOORDOOST |werkt ma, di, wo en vr 0343-751 403
(aanstellingen jeugd Oost en assistent-scheidsrechters NoordOost)
Wim Kamps, medewerker Arbitrage NOORDOOST |werkt alle dagen
(aanstellingen Noord (senioren en jeugd) en 1e klassen Oost) 0343-751 405
Denise Loohuijs, medewerker ondersteuning Arbitrage 0343-751 401 werkt ma, di, wo en do.
Fien Latupeirissa, medewerker ondersteuning Arbitrage 0343-751 402werkt ma, di en vrij

Via KNVB Assist kun je alle relevante informatie voor officials vinden.


AANSTELLINGEN:
In principe worden de aanstellingen 1 ½ week van tevoren, op de dinsdagmiddag, zichtbaar in het Official Portal (OP). Uiteraard moeten we werken met een bepaalde reservelijst, hetgeen betekent dat je zo nu en dan ook op de reservelijst staat.

Géén aanstelling en géén verhinderingsdatum doorgegeven? Dan sta je dus automatisch op de reservelijst en is het mogelijk dat je, zelfs tot op het allerlaatste moment, nog een aanstelling krijgt. (Deze aanstelling kan uit je reguliere pakket zijn, maar het kan ook voorkomen dat je boven of onder je pakket een aanstelling krijgt; deze mag je om die reden niet weigeren). Mailtjes met de tekst “ik wil graag een wedstrijd” helpen niet. Je staat reserve en wordt ingezet als er een wedstrijd binnen je wedstrijdpakket vrijkomt. Dit kan ook “last-minute” via de weekenddienst nog gebeuren.
Mocht je op een bepaalde datum niet kunnen fluiten en je hebt (nog) geen aanstelling, geef dan vroegtijdig een verhinderingsdatum aan ons door.

In de winterperiode kan een vereniging je bellen en aangeven dat de wedstrijd niet doorgaat. Mocht je toch een wedstrijd willen fluiten, geef dit dan direct door aan de weekenddienst. Wellicht hebben zij dan nog een wedstrijd voorhanden.


EIGEN INITIATIEF RUILEN !!!    NIET DOEN:
Ga niet op eigen initiatief een wedstrijd ruilen met een collega-arbiter en dit daarna doorgeven aan het districtsbureau. De mogelijkheid tot ruilen mag wel via de mail worden doorgegeven, echter de AO maakt de afweging of tot ruiling wordt overgegaan of dat een andere afweging wordt gemaakt. Dit heeft alles te maken met de historie van gefloten wedstrijden, de wedstrijden die al in concept zijn gepland maar nog niet bij de arbiter zichtbaar zijn en van collega’s die op reserve staan en ook graag willen fluiten.


AFMELDEN VOOR WEDSTRIJDEN:
Het afzegpercentage is de laatste periode behoorlijk gestegen. We verwachten dat je als scheidsrechter je verantwoordelijkheid kent en je dus het afzeggen zo veel als mogelijk beperkt houdt. Zoals je weet; een hobby is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Verhinderingsdata kun je zelf in het OP ingeven. Let op dat je hierbij ook een tijdpad moet aangeven, anders kan de datum niet worden toegevoegd. Dus als je de hele dag niet beschikbaar bent vul je in DATUM | TIJD van 08:00 tot 23:00. Uiteraard kan je op deze manier ook een ochtend of middag blokkeren.
Ligt de verhinderingdatum 35 dagen vóór een bepaalde datum, dan moet je afzeggen via het bondsbureau.
Stuur een mailtje naar: noordoost-scheidsrechterszaken@knvb.nl onder vermelding van:

• Relatiecode
• Naam
• Datum van verhindering

Mocht je al een aanstelling in het OP hebben staan, kun je deze eenvoudig zelf afzeggen; ga op de wedstrijd staan, klik op de knop AFMELDEN en volg de instructies. Let op: er moet een reden opgegeven worden.
Deze methode kan tot donderdag 12.00 uur voorafgaand aan de wedstrijddag. Daarna is afmelden via contact met de KNVB noodzakelijk (zie telefoonnummers bovenstaand, maar bij voorkeur via de mail). Dit kan tot vrijdag 15.00 uur voorafgaand aan de wedstrijddag.

Een last minute afmelding kan nog via de weekenddienst (zie bovenstaand) vanaf vrijdag 16.00 uur voorafgaand aan de wedstrijddag. Probeer dit echter zo veel als mogelijk te beperken!


BLESSURE:
Mocht je (langdurig) geblesseerd zijn, laat het ons dan ook even weten zodat wij jou op blokkade kunnen zetten. Wacht hiermee niet tot het laatste moment!


TOERNOOI AANGENOMEN?
Heb je een toernooi aangenomen? Vergeet dan niet de datum in je OP te blokkeren, anders kun je alsnog een aanstelling van ons of van de weekenddienst krijgen!
Officieel door de KNVB-aangestelde wedstrijden gaan altijd vóór reeds aangenomen vriendschappelijke wedstrijden.


WEDSTRIJD OP EILANDEN (ALLEEN NOORD):
Er zijn op de eilanden 4 verenigingen die de KNVB moet voorzien van scheidsrechters. Dit zijn; Geel Wit (ZOSF), Terschelling (ZOSG), AVV (ZOSH) en de Monnik (ZASH). We verwachten van de scheidsrechters die in deze groep actief zijn dat zij hiervoor ook daadwerkelijk beschikbaar zijn. Mocht je ‘toevallig’ naar één van deze eilanden gaan (weekendje weg, vakantie o.i.d.) geef dit dan vroegtijdig aan ons door. Wellicht kunnen we dan het één met het ander verenigen.


DISCIPLINAIRE STRAFFEN:
Vergeten gele of rode kaart(en) op het wedstrijdformulier te vermelden, verkeerde wissels op het wedstrijdformulier, verkeerde uitslag ingegeven, aanvullende verklaringen bij bijv. een rode kaart of gestaakte wedstrijd; stuur dan een mail naar noordoost-aanklager@knvb.nl met de gegevens.


HET OFFICIAL PORTAAL en/of WEDSTRIJDZAKEN APP:
Het is verstandig om altijd de accommodatiegegevens van een wedstrijd op te roepen. Het kan zijn dat een wedstrijd bij de uitspelende vereniging gespeeld wordt. Via de ingebouwde routeplanner zie je precies om welke accommodatie het gaat en hoe je daar moet komen.
Met ingang van het seizoen 2017/’18 worden alle wedstrijden via het mDWF verwerkt. Het is dus noodzakelijk om de APP op jouw eigen mobiel te downloaden. Mocht je geen geschikte telefoon hebben, neem dan contact op met de KNVB. Wij zullen jouw registratie dan via een andere manier bewerkstelligen.

Klik voor meer informatie over het mDWF hier: www.knvb.nl/mdwf
(Technische) problemen met de APP? Neem dan contact op met Sportlink op de volgende manieren:
Tel: 088 – 77 00 500 (Tijdens kantooruren!)
Via de website: https://support.sportlink.nl/support/solutions/9000108739
Via hun Twitteraccount: https://twitter.com/sportlink_nl

En via KNVB Assist kun je alle relevante informatie voor officials vinden, waaronder een uitleg over de APP: http://www.knvb.nl/assist-scheidsrechters

Tip: verdwijnt een wedstrijd of gebeurt er iets vreemds in de app? Log even uit en dan weer in voordat je gaat bellen met de Helpdesk.

Namens de afdeling Arbitrage wensen wij je een succesvol, maar vooral sportief seizoen toe. Geniet van deze prachtige hobby!!