COVS

Abonneren op feed COVS
Bijgewerkt: 36 min 46 sec geleden

Werving & Behoud

do 19 apr 2018 - 16.50
1e fluitsignaal In het bestuur overleg van december 2016 werd het speerpunt afgesproken om de banden met de clubs in de regio weer meer gestalte te gaan geven en op zoek te gaan naar samenwerking. Hiervoor moeten we vanuit de SDO de clubs benaderen en zien dat we middels een presentatie met elkaar in gesprek ...

‘Van de Voorzitter’ (23)

di 17 apr 2018 - 21.18

In de 23e ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter en scheidsrechter van de SAO Apeldoorn.

In mijn vorige column schreef ik over molestatie. Een onderwerp dat toen actueel was binnen onze vereniging. De afgelopen maand is de gevoelstemperatuur op het veld van -20 opgelopen naar +20. We komen in de eindfase van de competitie en dat betekent veel potjes “die er toe doen”.

Het is de fase waarin wij als getrainde scheidsrechters het onderscheid maken. Wij zijn goed getrainde scheidsrechters, zowel fysiek als mentaal. Wij maken elkaar sterker op de donderdagavond. Het weer wordt beter en we komen weer vaker bij elkaar kijken. Wij, scheidsrechters, kijken met een andere bril naar de wedstrijd dan de spelers of de supporters. Heerlijk als we elkaar na de wedstrijd feedback kunnen geven. Daar worden we beter en completer van.

Het is bestuurlijk gezien een drukke periode. Ik wil er 4 punten uithalen:

 • Workshop clubarbitrage
 • COVS Oost bijeenkomst
 • Informele algemene ledenvergadering
 • ARAG-certificaat SP Teuge

De SAO Apeldoorn is er voor de scheidsrechter, elke scheidsrechter. Wij kunnen dit niet genoeg benadrukken en organiseren daarom ook activiteiten voor clubscheidsrechters en voor de voetbalclubs zelf. Een van die activiteiten was de avond voor clubarbitrage. In ons clubhuis “De Haven” waren 17 verenigingen aanwezig om na te denken over clubarbitrage en om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Het was een succesvolle avond en op onze website kunt u hierover meer informatie vinden.

De voorzitters van de COVS’en zoeken elkaar, ondanks het wegvallen van de districtsstructuur, nog regelmatig op. Dit keer kwam het initiatief van de landelijke COVS. In onze “Haven” ontving Pol Hinke, voorzitter COVS,  de voorzitters van de scheidsrechtersverenigingen uit Oost. Dit zijn overigens 13 verenigingen. Bij deze overleggen is Frank Sanders, onze vertegenwoordiger van Oost ook altijd aanwezig. Tijdens deze avond werden de volgende onderwerpen besproken:

 • “Rondje langs de velden”. Daarbij komen kerntaken, missie & visie aan bod.
 • Samenwerking binnen de COVS-verenigingen
 • Communicatie. Het VCN licht kort haar visie op de interne communicatie toe. Daarna vindt er een gesprek plaats over communicatie binnen de COVS.
 • Uitvoering activiteitenplan. Het VCN licht kort haar visie op de uitvoering van het activiteitenplan toe. Daarna wordt aan de hand van enkele vragen dit onderwerp besproken.

Het was een goede avond, waarbij op het thema “elkaar versterken” weer een stap is gezet.

Onze SAO informele ALV was op 3 april.  Doel van deze informele ALV is door middel van tweerichtingsverkeer met jullie als leden in gesprek te zijn over onderwerpen die ons bezighouden. De aanwezigheid van 20% van onze leden laat zien dat deze avond voorziet in jullie behoefte.  Met jullie input kunnen wij als bestuur beter rekening houden met jullie wensen. Ik zeg niet dat wij als bestuur alle wensen honoreren maar wel goed luisteren wat er leeft en daar zo goed mogelijk rekening mee houden. Het is tenslotte “onze vereniging”. Het afgelopen jaar was bestuurlijk gezien een rustig jaar. De vereniging draait, zaken die moeten worden opgepakt of aangepakt, worden ook daadwerkelijk aangepakt. Vorig jaar meldde ik dat we als bestuur weer compleet waren. Dit jaar staat er een bestuurwisseling gepland. Onze penningmeester Marcel Zijlstra is aftredend en niet herkiesbaar in oktober 2018. We hebben nog een half jaar om een geschikte kandidaat te vinden. Natuurlijk zitten wij als bestuur niet stil. Maar jullie tips of zelfs jullie kandidatuur stellen wij zeer op prijs.

Als bestuur waren wij aanwezig bij de uitreiking van ARAG-certificaat voor sportclub Teuge. Het ARAG-certificaat wordt verstrekt aan sportclubs die hun scheidsrechterszaken zeer goed op orde hebben. Op dit moment zijn er 77 clubs die in het bezit zijn van zo’n certificaat. Een prestatie van formaat!

Na de opening door voorzitter Debbie Rib, ging bestuurslid voetbalzaken Jacco Blumink in op de activiteiten die Sportclub Teuge allemaal ontplooit op het gebied van scheidsrechterszaken. Wat mij daarin bijblijft is dat scheidsrechters binnen SP Teuge de waardering krijgen en begeleiding krijgen die ze verdienen. Een podium binnen de vereniging en op de site (waar ook een nieuwsitem aan de uitreiking van dit certificaat is te vinden). Complimenten aan Jeroen Manschot (eredivisie scheidsrechter) en Jan Siebelink (ARAG) die van deze avond een terecht feestje maakten.

Bestuurlijke zaken zijn er alleen maar omdat “er gefloten wordt”. Uit onze verhalen in de app en op de donderdagavond kan ik niet anders concluderen dat het goed gaat. De sfeer en de passie zit er bij ons goed in. De wedstrijdverslagen zijn positief en er is ruimte voor reflectie.

Zelf was ik in deze periode veel actief in de Achterhoek en Arnhem-Nijmegen. Bij een potje dichter in de buurt (Activia-Haarle) had ik het geluk dat Jelle en Luuk bij deze wedstrijd kwamen kijken. Het was een wedstrijd waarbij Haarle aan het kortste eind trok en veel arbitrale beslissingen in hun nadeel uitvielen. Dit leidde natuurlijk tot irritatie zowel bij mij als bij Haarle. Genoeg stof tot napraten in de kleedkamer. Ik had zelf niet het idee dat ik een slechte wedstrijd had gefloten, maar voor het eerst sinds tijden werd ik zelf beïnvloed door deze irritatie. Luuk en Jelle gaven hun beeld hoe ze de beslissingen tegen Haarle hadden beleefd en hoe ik dit in het vervolg zou kunnen oplossen. Verder vooral veel complimenten over mijn fluiten en looplijnen en volgen. Met deze tips kan ik verder en ik stapte met een heel ander gevoel de kleedkamer uit dan ik erin was gestapt. Gewoon een goede pot!

Ik wens onszelf mooie wedstrijden. Er staan mooie en spannende potjes op het programma, die vragen om scherpte. Er staan ook potjes op het programma die nergens meer om gaan. Juist die potjes vragen ook om scherpte.

Veel plezier op de voetbalvelden!

Met sportieve groet,

René Beijen

René Beijen – Voorzitter SAO Apeldoorn

Het bericht ‘Van de Voorzitter’ (23) verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Clubavond van april met Cees Bakker

di 17 apr 2018 - 12.46

Op maandag 23 april 2018 organiseert onze vereniging een avond voor onze leden en iedereen die de arbitrage een warm hart toe draagt.

Op deze avond zal onze gast zijn: Cees Bakker

Cees is scheidsrechter betaald voetbal geweest. Werkte als instructeur voor de UEFA en de FIFA. Verder is Cees de kenner van de spelregels bij uitstek.
Op deze avond zal hij ons dan ook meenemen in de wereld van de spelregels. Mis deze zeer leerzame avond niet!

Na onze gast is er natuurlijk weer het rad van fortuin met mooie prijzen.

De avond wordt gehouden in het clubhuis van voetbalvereniging Walcheren te Vlissingen en aanvang is om 19.30 uur.

Sibolt Hovenga scheidsrechter van verdienste van de KNVB

di 17 apr 2018 - 10.03

Ons lid Sibolt Hovenga uit Stedum is onlangs door de KNVB benoemd tot Scheidsrechter van Verdienste. Een mooi en zeer terecht eerbetoon voor de 72-jarige Sibolt. Niet alleen voor de KNVB, maar ook voor zijn eigen voetbalvereniging Stedum heeft Sibolt Hovenga tal van verdiensten. Voor de vereniging was hij onder andere bestuurslid, keeperstrainer, toto/lottofunctionaris, jeugdleider en grensrechter. In 1995 werd hij scheidsrechter. Hij floot zowel op het veld als in de zaal, en de laatste jaren ook in het G-voetbal. Bovendien was hij bijna vijftien jaar rapporteur. In 1994 werd Hovenga benoemd tot erelid van Stedum, terwijl de KNVB hem in 2007 en 2013 respectievelijk de zilveren en gouden scheidsrechtersspeld toekende. Nu dus Scheidsrechter van Verdienste. Zeer terecht. Onze felicitaties!

Sibolt kreeg de onderscheiding uitgereikt door Geert Zwerver en Roelf Folkersma namens de KNVB. Dit gebeurde in zorgcentrum Innersdijk in Ten Boer, waar Sibolt verblijft sinds een herseninfarct. Hierdoor is hij eenzijdig verlamd geraakt en heeft hij moeite met praten. Juist daarom is deze onderscheiding nu een extra mooi gebaar.

(Bron: Ommelander Courant)

 

 

Jan van der Linde overleden

ma 16 apr 2018 - 19.49

Op 84 jarige leeftijd is Jan van der Linde overleden.

 

Wij wensen alle naasten veel sterkte toe de komende periode.

DK West II Spelregels voor (jeugd)duo’s 2018

zo 15 apr 2018 - 23.19

Op vrijdag 6 april organiseerde de RSV bij vv Rozenburg voor het derde jaar op rij het districtskampioenschap spelregels voor (jeugd)duo’s in West II. Deze keer kon er geen gebruik gemaakt worden van de kantine en/of bestuurskamer bij Excelsior R, omdat Excelsior op deze avond thuis moest aantreden tegen Willem II. Voetbalvereniging Rozenburg, waar SV Rijnmond op dinsdagavond de conditie op peil houdt, was een prima alternatief voor dit kampioenschap.

Voor de twee beste jeugdduo’s, beide spelers geboren na 1 januari 1999, stond plaatsing voor het NK Jeugdspelregels voor duo’s op het spel. Jammer genoeg konden in deze categorie zowel de winnaars van vorig jaar als de winnaars van het jaar ervoor niet aanwezig zijn. Hierdoor werd het deelnemersveld wat uitgedund, maar zou er dus wel een nieuwe winnaar komen aan het einde van de avond. Ook het winnende duo in de totaalstand van vorig jaar, Robert Jan de Mik en Pieter Peeters, was niet volledig aanwezig in Rozenburg. Pieter Peeters verdedigde zijn titel met Ralph Majenburg.

Gelukkig kon de organisatie ook dit jaar weer een beroep doen op Sander de Brito Roque als spreekstalmeester. Aan de hand van deze topper in amateurvoetbal kon de strijd beginnen met de schriftelijke ronde. Na deze ronde werd de stand aangevoerd door Stephan van Seters & Jeroen van Meggelen met 33 punten (van de maximaal haalbare 35); op de voet gevolgd door Pieter & Ralph met 30 punten en Jan van Vugt en Gerard Potuijt met 29 punten. Zou de ervaring van Stephan & Jeroen vanavond de doorslag gaan geven? In 2016 en 2017 speelden zij, volgens eigen zeggen, mee voor de lol. Zou dat dit jaar anders zijn?

In de tweede ronde met beeld- en leesvragen moest de spreekstalmeester zijn kwaliteiten tonen. Met zijn kennis, onberekenbaarheid en gevoel voor humor leidde hij iedereen door deze ronde waarin maximaal 52 punten gehaald konden worden. In deze ronde bleven de verschillen erg klein. De jeugdduo’s, Giovanni Verhoeve & Bart Snelderwaard en Isabelle van Gilst & Harley van Soest, scoorden hier prima met 44 punten. Deze score werd ook behaald door de ‘thuisspelers’ Piet van Seters & Aad de Bloeme. Eric Peter van Gilst, die door afzeggingen op het laatste moment, helaas geen partner had, behaalde alleen ook 44 punten. Na twee ronden hadden Giovanni & Bart 72 punten, gevolgd door Isabelle & Harley met 71 punten en Stephan & Jeroen met 69 punten.

In de derde en laatste ronde met quiz- en beeldvragen konden vervolgens nog maximaal 58 punten verdiend worden. De quizronde, waarbij het luisterend oor een belangrijke rol speelt, is vaak beslissend bij dit soort wedstrijden. Een spelsituatie wordt tweemaal voorgelezen, waarna de duo’s het juiste antwoord moeten kiezen. Zou het foutje van Isabelle & Harley hier doorslaggevend worden? Zowel Giovanni & Bart als Stephan & Jeroen scoorden op dit onderdeel maximaal. De laatste zeven beedfragmenten vormden het sluitstuk van deze avond. Geen enkel duo kon hier de maximale punten scoren, waardoor Giovanni & Bart ondanks een foutje bij dit laatste onderdeel de koppositie wisten te behouden.

Giovanni & Bart plaatsen zich, evenals Isabelle & Harley, voor het NK Jeugdspelregels op 2 juni in Apeldoorn. Giovanni & Bart zijn het eerste jeugdduo dat dit districtskampioenschap weet te winnen; in de voorgaande twee edities moest het winnende jeugdduo in het klassement nog andere duo’s boven zich dulden. Pieter Peeters kon zijn titel niet prolongeren; samen met Ralph Majenburg eindigde hij op een verdienstelijke vierde plaats.

 

Eindstand:

1.       Giovanni Verhoeve & Bart Snelderwaard         126 punten

2.       Stephan van Seters & Jeroen van Meggelen    123 punten

3.       Isabelle van Gilst & Harley van Soest               120 punten

4.       Pieter Peeters & Ralph Majenburg                   115 punten

5.       Jan van Vugt & Gerard Potuijt                         110 punten

6.       Eric Peter van Gilst                                           96 punten

7.       Piet van Seters & Aad de Bloeme                    95 punten

 

De RSV bedankt alle deelnemers voor hun enthousiasme en inzet, vv Rozenburg voor de gastvrijheid en wenst Giovanni & Bart en Isabelle & Harley veel succes bij het NK op 2 juni. Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen zal de RSV weer op verschillende locaties spelregelavonden organiseren om op een ontspannen wijze de spelregelkennis op peil te brengen c.q. te houden.

Onderwerp: Groepen: Leden

Aanstellingen SAO Apeldoorn week 16

zo 15 apr 2018 - 19.43

Hier vind je de aanstellingen van de (assistent-)scheidsrechters van de SAO Apeldoorn voor deze week. Het gaat om de wedstrijden tot en met zondag 22 april.

Donderdag 19 april

Guus de Witte 20:30 uur: Scherpenzeel 1 – Lunteren 1

 

 

Vrijdag 20 april

Sibo van der Laan 20:15 uur: PFC/ Pro Sport centrum VR2 – Exstudiantes Zwolle VR2 (zaal)  21:30 uur: ZVV Twente 1 – Excelsior’31 1 (zaal) Fred van Meerkerk 20:30 uur: Helo ‘s 1 – Sporting Harderwijk/zelfenergieregelen.nl 3 (zaal) 21:30 uur: HZVV 3 – Walk Inn Boys 2 (zaal) Pieter Siwabessy 20:30 uur:  FC Gelre – Drachtster Boys (zaal)

 

 

 

 

 

Zaterdag 21 april

Ferry van Ark 15:00 uur: Beuningse Boys JO19-1 – OBW JO19-1 Jordin Brouwer 15:00 uur: Achilles ’29 JO19-1 – Zeeburgia JO19-1 Rick van Bussel 14:30 uur: Eerbeekse Boys JO15-1 – SDC Putten JO15-1 Johan van Gerrevink 15:00 uur: Teuge SP 1 – Zwart Wit ’63 1 Gerard Jansen 15:00 uur: Redichem 1 – Veenendaal 1 Wim Jeths 15:00 uur: DTS Ede JO17-1 – asv Dronten JO17-1 Youri Kuipers 12:15 uur: AFC JO19-1 – Feyenoord JO18-1 Jan Langendonk 12:30 uur: asv Dronten 2 – OWIOS 2 Rein van Leeuwen 14:30 uur: WZC Wapenveld 1 – Swift ’64 1 Owen Luksch 10:30 uur: WHC JO15-1 – Nunspeet JO15-1G Fred van Meerkerk 15:00 uur: DTS Ede VR1 – Jong PEC Zwolle Gijs van Mun 14:30 uur: Lelystad ’67 JO19-1 – Cambuur L. JO19-1 Eduard Oostendorp 21:15 uur: VIOS V. VR1 – ZVH VR1 (zaal)

22:15 uur:  VIOS V. 2 – Vaassen 3 (zaal) Muhamed Osman 14:30 uur: Spero JO17-1 – DIO ’30 JO17-1 Evert Petersen 14:30 uur: Hoevelaken 1 – Unicum 1 Philip Ploeg 10:45 uur: DVS’33 Ermelo JO13-1 – asv Dronten JO13-1G Gertie Schol 16:30 uur: Warnsveldse Boys JO19-1 – AZC JO19-1 Mursel Söner 12:30 uur: DVS’33 Ermelo VR1 – Bruchterveld VR1 Wahyudi Vermeulen 11:45 uur: FC Zutphen JO19-1 – HHC Hardenberg JO19-1 Guus de Witte 14:30 uur: De Esch 1 – Be Quick’28 1

 

Zondag 22 april

Stefan Baltus 14:00 uur: Saasveldia 1 – Avanti W. 1 Marco Daemen 14:00 uur: Ulftse Boys 1 – SVBV 1 Boban Dordievski 14:00 uur: KCVO 1 – Heeten 1 Bjorn Kuiper 14:00 uur: Stevo 1 – Tubantia 1 Bennie Mulder 14:30 uur: Arnhemse Boys 1 – Eendracht Arnhem 1 Hubert Mulder 11:00 uur: Colmschate 2 – Activia 2 G.J. Mulder 10:00 uur: ABS 2 – Schalkhaar 3 Remco Mulder 14:00 uur: V en L 1 – Emst 1 Gijs van Mun 14:30 uur: UNA – HBS (ASR) Theo Oosterman 14:00 uur: Gazelle De 1 – Hoonhorst 1 Kemal Sener 14:00 uur: GSV ’63 1 – Klein Dochteren 1 Luuk Timmer 14:00 uur: Juliana ’31 – OSS’20 Maarten Zilverberg 14:00 uur: Columbia 1 – Robur et Velocitas 1

 

 

Het bericht Aanstellingen SAO Apeldoorn week 16 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Tussenstand darten na zevende ronde

zo 15 apr 2018 - 16.07

Op dinsdag 27 maart j.l. heeft de zevende ronde van het darten plaatsgevonden. Een snelle blik op de tussenstand leert dat de onderlinge verschillen erg klein zijn zodat er in de laatste rondes nog de nodige verschuivingen kunnen plaatsvinden. Of houdt de huidige top 7 zijn positie op de ranglijst vast? Het antwoord op deze vraag zal de komende weken duidelijk worden.

U kunt de stand na zeven rondes bekijken door hier te klikken. Er zijn nog drie rondes te gaan. De volgende (achtste) ronde staat op het programma voor aanstaande dinsdag 17 april 2018, na de wekelijkse training, omstreeks 21:15 uur.

De ontspanningscommissie wenst de deelnemers veel succes bij de laatste rondes van de dartcompetitie.

Het bericht Tussenstand darten na zevende ronde verscheen eerst op COVS Gouda.

Zeer geslaagde avond PEC – Excelsior 14 april

zo 15 apr 2018 - 15.11

Zaterdag 14-04-2018  was er voor de deelnemende Scheidsrechters van de SMO een uitje georganiseerd naar de eredivisiewedstrijd PEC Zwolle - Excelsior Rotterdam.

Na vorig jaar in Heereveen acte de presence  te hebben gegeven, was dit jaar het stadion van PEC Zwolle aan de beurt.

Omdat vooraf aan de duel een Apperetiv, Diner en Dessert binnen de muren van het MAC3PARK (voorheen IJsseldeltastadion?) was geregeld, waren 19 enthousiaste deelnemers al rond half zeven aanwezig in Zwolle, Henkjan Ribberink, die deze middag een wedstrijd in het hoge noorden floot, zou rond 19:15u ook aansluiten.

In de ruim opgezette accommodatie waar special voor de SMO een ruimte was gereserveerd, werd eerst gedineerd en dit was uitstekend geregeld.

Daarna ging het rond de klok van acht uur via de buitenkant naar de hoofdingang, waar op de eerste etage op de tribune de voorste plaatsen voor SMO waren gereserveerd.

Dit kwam vooral Abdoel Mansouri goed van pas. Hij had voor Younes Mokhar namelijk een Marokkaans sjaaltje meegebracht die door Younes niet onopgemerkt bleef.

Het kon dan ook geen toeval zijn dat Mokthar's 1-0 gescoorde goal (fantastisch in de bovenhoek gekruld schot) pal voor onze neus en voor Abdoel werd gevierd.

Na de wedstrijd , die overigens in een ietwat teleurstellende 1-1 eindigde, ging Mokthar zelfs naar Abdoel  en overhandigde hem het shirt waar hij deze wedstrijd in had gespeeld. (geweldig Abdoel).

Daarna was het tijd om nog een drankje te nuttigen in een van de met muziek gevulde ruimtes. Het gezelschap besloot echter collectief de komst van de "gele zwemboeken man" Dries Roelvink niet af te wachten (scheidsrechters en geel: altijd lastig ). Rond de klok van elf uur ging het gezelschap huiswaarts.

Speciale dank wil ik richten tot Marcel Huisman, voor het perfect organiseren van deze geslaagde avond!

Waar gaan we volgend jaar heen?

Ik heb er nu al zin in !

Groeten Bert Esselbrugge.

Samenvatting, geluidsfragment en toespraken voor jubilarissen ALV 2018 beschikbaar

za 14 apr 2018 - 19.28

Maandag 5 maart 2018 heeft de Algemene Ledenvergadering 2018 van de Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken plaatsgevonden. Binnen het bestuur zijn een aantal belangrijke wijzigingen te melden. René Kiebert is afgetreden als voorzitter. Lenard Broere neemt deze functie als voorzitter over en treedt daarom af als penningmeester. Robby Hornes is de nieuwe penningmeester. De commissie Technische Zaken zal vanaf heden worden bezet door Jan Wouter Kok. De Ontspanningscommissie zal worden aangevoerd door Leon Boers. Tot slot is Maarten Streef vanaf heden bestuurslid Communicatie.

Hieronder is de ALV 2018 te beluisteren:

Hier kan de PowerPoint, die tijdens de ALV werd getoond, worden bekeken. Het bestuur heeft besloten de financiële stukken uit de slides te halen en dus niet te plaatsen op de website. Geïnteresseerden kunnen deze stukken opvragen bij de secretaris (Ben van Maaren) of de penningmeester (Robby Hornes).

De notulen zullen op een later moment volgen. 

Tijdens de afgelopen ALV was er ook de gelegenheid om drie jubilarissen in het zonnetje te zetten, namelijk Jan de Kruijf, Marco Janmaat en Janny de Joode. Jan en Marco zijn beiden al 25 jaar lid van onze vereniging en Janny zelfs 40 jaar! De toespraken voor onze jubilarissen zijn hier te vinden. Allen kregen na afloop een bloemetje en een speld uitgereikt. Dat zij nog maar lang lid blijven van onze vereniging!

Het bestuur.

Het bericht Samenvatting, geluidsfragment en toespraken voor jubilarissen ALV 2018 beschikbaar verscheen eerst op COVS Gouda.

Gerard Koster 50 jaar RSV'er

za 14 apr 2018 - 16.39

Op de jaarvergadering van de RSV worden traditioneel lange lidmaatschappen onderscheiden. Dit jaar hadden we twee leden die 50 jaar geleden lid zijn geworden: Dook Huygen en Gerard Koster.

Helaas was Dook ziek en zullen we dus een andere gelegenheid zoeken om hem te fêteren. Gerard werd speciaal door zijn dochter Carola naar het onderkomen van de RSV gebracht. Aangezien Gerard de laatste jaren alleen donateur is en geen lid van de COVS, bood de RSV hem een herinnering aan.

Wij feliciteren Gerard en Dook van harte met deze mooie mijlpaal.

Onderwerp: Groepen: LedenVriendenPers

Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 23

vr 13 apr 2018 - 21.54

Hieronder vindt u de spelregelvragen die bij de SAO Apeldoorn zijn behandeld op donderdagavond 12 april. Onderaan de pagina kunt u uw antwoorden nakijken.

Vraag 1
Tijdens de wedstrijd onderbreekt de scheidsrechter het spel, omdat een wisselspeler het veld inloopt om een bidon op te rapen die binnen het speelveld is blijven liggen bij een blessure behandeling. Hij verhindert hierbij een speler van de tegenpartij dat deze de bal kan spelen. Hoe zal het spel nu hervat moeten worden?
A. Met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was bij de onderbreking.
B. Met een scheidsrechtersbal waar de wisselspeler stond tijdens de onderbreking.
C. Met een indirecte vrije schop op de plaats waar de wisselspeler stond bij de onderbreking.
D. Met een directe vrije schop op de plaats waar de het ingrijpen plaatsvond.

Vraag 2
Mag een inworp geknield worden uitgevoerd?
A. Ja, mits de uitvoering correct verloopt en vanaf de juiste plaats.
B. Ja, mits hij met één voet achter de lijn blijft.
C. Neen, beide voeten moeten zich bevinden op de zijlijn.
D. Neen, tenzij de inwerper geblesseerd is.

Vraag 3
Na het scoren van een doelpunt trekt een speler zijn shirt over zijn hoofd zonder het uit te trekken. De speler draagt onder het over zijn hoofd getrokken shirt nóg een shirt, identiek aan het shirt dat hij over zijn hoofd heeft getrokken, dus inclusief rugnummer. Wat moet de scheidsrechter beslissen?
A. Hij vermaant de speler dit niet meer te doen.
B. Hij toont de speler een gele kaart.
C. Hij staat dit toe omdat het ondershirt gelijk is aan het shirt dat is uitgetrokken.
D. Hij staat dit toe omdat de speler geen reclame, politieke, religieuze of persoonlijke uiting op het shirt heeft staan.

Vraag 4
Een aanvaller is in de netruimte van het doel van de tegenpartij terecht gekomen. Bij een schot op doel roept de aanvaller vanaf die positie iets naar de doelverdediger, die daardoor wordt afgeleid en de bal verdwijnt in het doel. Welke spelhervatting is van toepassing?
A. Aftrap na geldig doelpunt.
B. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij binnen het doelgebied.
C. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn, zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.
D. Scheidsrechtersbal op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn, zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.

Vraag 5 (open vraag)
Nadat in een strafschoppenserie alle spelers van beide teams een strafschop hebben genomen is er nog geen winnaar. De scheidsrechter besluit om het vervolg van de strafschoppenserie op het andere doel af te laten werken. Team A besluit in die vervolgserie om een andere volgorde van strafschopnemers te hanteren. Zijn deze zaken juist? Verklaar je antwoord.

 

 

 

Antwoorden:

1 2 3 4 D A B B

Vraag 5 (open vraag):
Nadat in een strafschoppenserie alle spelers van beide teams een strafschop hebben genomen is er nog geen winnaar. De scheidsrechter besluit om het vervolg van de strafschoppenserie op het andere doel af te laten werken. Team A besluit in die vervolgserie om een andere volgorde van strafschopnemers te hanteren. Zijn deze zaken juist? Verklaar je antwoord.

 1. Een strafschoppenserie moet in hetzelfde strafschopgebied worden afgewerkt.
 2. Dit mag alleen worden veranderd als het doel of het veldoppervlak onbruikbaar zijn geworden.
 3. Wanneer alle gerechtigde spelers een strafschop hebben genomen, hoeft dezelfde volgorde als in de eerste ronde niet in acht te worden genomen.

Het bericht Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 23 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Woensdag 18 April: training bij COVS Hoekse Waard om 20.00uur!!

vr 13 apr 2018 - 18.35

Aanstaande woensdag, op 18 April, speelt Excelsior een thuiswedstrijd. Hierdoor kan er geen training/clubavond plaatsvinden bij de RSV.

Gelukkig was COVS Hoekse Waard zo vrij om iedereen van de RSV uit te nodigen om met hun mee te trainen! Dit betekent dus dat de training van 18 April gewoon doorgaat, alleen op een andere locatie en tijd!

De thuishaven van COVS Hoekse Waard is het complex van SHO in Oud-Beijerland. Daar kunnen wij as woensdag op veld 1 trainen(kunstgras), vanaf 20uur!! Het adres is: Sportpark Kikkershoek, Langeweg 18 in Oud-Beijerland.

Wij hopen op de aanwezigheid van een grote groep RSV-leden, de trainer van COVS Hoekse Waard (Arthur Ebink) verwelkomt jullie graag op 18 April om 20uur! 

Onderwerp: Groepen: Leden

Handige links

vr 13 apr 2018 - 14.15

De nieuwste versies (2018) van het digitale blad, kun je hieronder openen door de link aan te klikken

De scheidsrechter 2018-2

De Scheidsrechter 2018-1

 
Handige Links
 
“de Scheidsrechter” van de COVS digitaal
   
Overige links
                    De Scheidsrechter 2017-8

     
www.scheids-assist.nl
 De Scheidsrechter 2017-7      
www.rtvdrenthe.nl

De Scheidsrechter 2017-6
     
www.scheidsrechters.voetbal.nl/

De Scheidsrechter 2017-5
     
www.jeugdscheidsrechter.nl

De Scheidsrechter 2017-4
     
www.scheidsrechter.startpagina.nl/

De Scheidsrechter 2017-3
     
www.covs.nl

De Scheidsrechter 2017-2
     
www.covsdrenthe.nl

De Scheidsrechter 2017-1
     
www.knvb.nl

De Scheidsrechter 2016-9
     
www.voetbalnoord.nl

De Scheidsrechter 2016-8
     
www.voetbalopzaterdag.com

De Scheidsrechter 2016-7
     
www.zondaghoofdklasse.nl

De Scheidsrechter 2016-6
     
www.meteomeppel.com

De Scheidsrechter 2016-5
     
COVS Eindhoven

De Scheidsrechter 2016-4
     
COVS Amersfoort

De Scheidsrechter 2016-3
     
COVS HZO Drenthe

De Scheidsrechter 2016-2
     
Het Amsterdamsche Voetbal

De Scheidsrechter 2016-1
     
Twee Nul

De Scheidsrechter 1
       
De Scheidsrechter 2
       
De Scheidsrechter 3
       
De Scheidsrechter 4
       
De Scheidsrechter 5
       
De Scheidsrechter 6
       
De Scheidsrechter 7
       
De Scheidsrechter 8
                  voor de link naar website en/of twitteraccount van de donateursverenigingen van de SMO-Meppel wordt verwezen naar  Donateurslijst.

Donderdag 19 april de voorlaatste pubquiz van dit seizoen

vr 13 apr 2018 - 09.45

Donderdag 19 april is de zevende en voorlaatste pubquiz van dit seizoen. De pubquiz begint zoals altijd om 21.45 uur in het GRC-clubhuis. We zijn benieuwd naar de vragen van quizmasters Bart Pleiter en Carim Mesbah.  Het wordt spannend voor de eindzege,maar natuurlijk zijn we ook benieuwd wie er met de rondeprijzen vandoor gaat! Op 17 mei is de laatste ronde van dit seizoen.

Voorafgaand aan de pubquiz kan er uiteraard van 20.00 – 21.15 uur worden getraind. Ook is masseur en fysio-in-opleiding Patricia van Vilsteren van 19.30 – 21.45 uur aanwezig en beschikbaar voor (gratis) behandeling.

Tot donderdag!

Spelregelvraag van de week (13 april 2018)

vr 13 apr 2018 - 09.37

Ook op deze vrijdag de 13e een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had D moeten zijn: Zie regel 10, pagina 41. Wanneer een team aan het einde van de wedstrijd, voor of tijdens de strafschoppenserie een groter aantal spelers heeft dan de tegenstander, dan moet dat team het aantal verminderen totdat het gelijk is aan het aantal van de tegenstander.    

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (13 april 2018):

Een doelverdediger ontneemt een aanvaller van de tegenpartij een duidelijke scoringskans, maar de bal komt bij een medespeler van de aanvaller terecht, die een duidelijke scoringspositie behoudt. De scheidsrechter past voordeel toe, maar de bal wordt naast geschoten. Wat is de beslissing van de scheidsrechter?

A. Strafschop en een gele kaart voor de doelverdediger.

B.  Strafschop en een rode kaart voor de doelverdediger.

C. Doelschop en een gele kaart voor de doelverdediger.

D. Doelschop en een rode kaart voor de doelverdediger.

Laat onderstaand het juiste antwoord weten.

Geslaagde workshop ‘Aanpak Clubarbitrage’

do 12 apr 2018 - 21.34

Op maandag 9 april organiseerde de SAO Apeldoorn vanuit de betrokkenheid bij ‘Arbitrage055’ een workshop over Clubarbitrage. In ons clubhuis waren 17 verenigingen uit de omgeving aanwezig om na te denken over clubarbitrage en ideeën en ervaringen uit te wisselen.

De avond bestond uit een interactieve workshop van Tjeerd Lemstra (Verenigingsondersteuner Stimenz) en Bas Löverink (Verenigingsondersteuner Accres). Zij maakten gebruik van de omgekeerde vraag, om uiteindelijk toe te werken naar ideeën clubscheidsrechters te behouden en werven. De eerste vraag tijdens deze avond was dan ook: Hoe kunnen we al onze scheidsrechters wegjagen?

Hierop kwamen antwoorden als: ‘Gewoon geen wedstrijden meer geven.’, ‘Ze iedere week de huid vol schelden.’, ‘Geen drankje meer na de wedstrijd.’, ‘Scheidsrechters overbelasten.’, ‘Geen begeleiding en aandacht geven.’ en ‘De scheidsrechters het gevoel geven dat ze niet belangrijk zijn.’

Vanuit hier zijn de deelnemers gaan nadenken over manieren waarop het wel leuk gemaakt kan worden voor scheidsrechters om voor de club actief te zijn. Hier kwamen leuke ideeën uit als een teamuitje voor scheidsrechters, een workshop organiseren van een scheidsrechter betaald voetbal en het organiseren van een wedstrijd (met KNVB-scheidsrechter) met na afloop een vragenuurtje. De rode draad is dat aandacht en waardering de belangrijkste pijlers zijn voor de werving en het behoud van scheidsrechters.

Ook werden er onderling veel goede ideeën en contacten uitgewisseld. Zo bleek onder andere dat Victoria Boys alle scheidsrechters op een teampagina op de website heeft gezet, om zo meer aandacht aan de scheidsrechters te geven. Ook werden ervaringen op het gebied van begeleiding en cursussen uitgewisseld, en konden hier direct enkele afspraken over gemaakt worden met Werner ter Avest, die namens de KNVB Academie aanwezig was.

We kunnen terugkijken op een geslaagde en goed bezochte avond, waarmee we hopelijk een bijdrage hebben kunnen leveren aan de clubarbitrage in de regio Apeldoorn.

Het bericht Geslaagde workshop ‘Aanpak Clubarbitrage’ verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

COVS spreekt met lidverenigingen over communicatie, samenwerking en regiovertegenwoordiger in West I.

do 12 apr 2018 - 12.15
Gisteravond was een afvaardiging van het landelijk bestuur van de COVS te gast bij de SVA om samen met alle aangesloten scheidsrechtersverenigingen uit West I te praten over communicatie, samenwerking en het activiteitenplan. In dit 'rondje langs de velden' ging het landelijk bestuur in de persoon van Pol Hinke (voorzitter), Pieter-Jan Janssens (secretaris) en Piet Tiggelaar (vertegenwoordiger West I) in gesprek met de vertegenwoordigers van de aangesloten verenigingen uit het district.

Fietstocht gaat niet door op 11 mei

do 12 apr 2018 - 10.44

De fietstocht, die gepland stond voor 11 mei, gaat niet door. De reden is de datum (dag na Hemelvaartsdag) en de geringe belangstelling. De Ontspanningscommissie is bezig voor volgend seizoen een alternatief te organiseren.

Het bericht Fietstocht gaat niet door op 11 mei verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Bram Vazel lid van verdienste Oldambt en Veenkoloniën

do 12 apr 2018 - 08.47

Op de algemene ledenvergadering van de scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën op maandag 9 april in het clubgebouw De Neutrale Hoek

The post Bram Vazel lid van verdienste Oldambt en Veenkoloniën appeared first on COVSSOV.NL.

Pagina's