COVS

Abonneren op feed COVS
Bijgewerkt: 56 min 11 sec geleden

Verslag en foto’s dartfinale 2017-2018

zo 17 jun 2018 - 13.04

Op dinsdag 12 juni 2018 vond de finale plaats van het darttoernooi. Dit seizoen deden er in totaal 18 sportvrienden mee aan dit toernooi, die de volle 10 rondes hebben afgewerkt. De 7 hoogst geplaatste deelnemers in de eindstand van het seizoen 2017-2018 namen het in de finale tegen elkaar op; dit waren Tijs, Cees, Sulimen, Barry, Theo, Joost en Joop.

Na de eerste ronde vielen Joop en Cees af met de laagste scores, respectievelijk 88 en 68 punten. Na de tweede ronde vielen Joost en Theo om dezelfde reden af met respectievelijk 100 en 80 punten.

Er bleven vervolgens 3 deelnemers over die om de prijzen streden.

Uiteindelijk bleek, net als vorig seizoen, Tijs over de beste kwaliteiten te beschikken. Met een score van 130 werd hij de winnaar en mocht hij de Aad Mul bokaal in ontvangst nemen. Op de tweede plaats eindigde Barry met 117 punten. Sulimen bezette de derde plaats met 93 punten. Alle drie ontvingen een mooie baddoek en een enveloppe met inhoud van twee gulle sportvrienden die de club een warm hart toedragen.

Wat het volgend dartseizoen betreft, loopt dit niet meer samen met het voetbalseizoen, doch per kalenderjaar. De start is januari 2019.

Namens de Ontspanningscommissie,

Clemens Govers.

Hier kunt u de foto’s bekijken van de dartfinale!

Het bericht Verslag en foto’s dartfinale 2017-2018 verscheen eerst op COVS Gouda.

Nieuwe leden

zo 17 jun 2018 - 13.03

Wij verwelkomen onze nieuwe leden Erik van Gent, Marcello Stewart en Luuk van de Ven.

Onderwerp: Groepen: Leden

RSV wint sportiviteitsprijs op NK voetbal, Venlo wint kampioenschap

zo 17 jun 2018 - 10.12

De RSV heeft zich op het NK veldvoetbal van zijn beste kant laten zien door de sportiviteitsprijs te winnen. Ook al zou een dergelijke prijs op een toernooi waar scheidsrechters voetbal niet nodig moeten zijn, toch is  het prachtig dat deze prijs dan in onze handen komt.

Op het mooie complex van de v.v. Acht organiseerde de COVS Eindhoven voor de tweede keer het het NK met zeventallen, nadat deze proef vorig jaar succesvol in Rotterdam was gehouden. Dat zeventallen de toekomst heeft, bleek uit de grote moeite om voldoende spelers te verzamelen om een team compleet te maken. En niet alleen bij de RSV, want in de aanloop van het toernooi haakten vier verenigingen af.

De prestaties op het voetballende gedeelte stonden (zoals wel vaker het geval is) in schril contrast met de sportiviteit. Achtereenvolgens werd verloren van Nijmegen (0-3), Amsterdam (0-4), Alkmaar (1-3) en Boxmeer/Cuijk (1-2). Maar de wedstrijd om de 9e plek werd glorieus gewonnen van Breda. Opvallend was dat in beide teams als enige een dame meedeed.

Het duel om de hoofdprijzen werd gewonnen door Venlo

Uiteindelijk bleek dus dat RSV beloond werd met de mooiste prijs, de sportiviteitsprijs. Aanvoerder Ed van Leeuwen jr. ontving uit handen van COVS-voorzitter Pol Hinke de bokaal.

Na afloop werd nog gezellig samen gedineerd.

Wij feliciteren het team van Maurice, Harley, Marcello, Bianca, Max, Robin, Neander en Ed en de begeleiding bestaande uit Peter, Henk en Koos met dit mooie resultaat. En we feliciteren Nederlands kampioen met Venlo met de eerste plek.

Als laatste danken wij COVS Eindhoven voor de prima organisatie.

Meer foto's >>

Onderwerp: Groepen: LedenVriendenPersBestand:  nkvoetbal.jpg

Nieuws zondag 17 juni 2018

zo 17 jun 2018 - 08.40

Venlo/Helmond wint NK Veldvoetbal voor scheidsrechters


  

 Zondag 17 juni 2018 - Jubileumcommissie
 

Op zaterdag 16 juni vond het NK veldvoetbal voor COVS-teams plaats. Dit werd georganiseerd door COVS Eindhoven en naar ieders tevredenheid, zo bleek tijdens het evenement en bij de mooie woorden die werden gesproken toen de prijzen werden uitgereikt.

De hoofdprijs ging naar het team van Venlo/Helmond. Tweede werd Deventer en de beker voor de derde plaats kwam terecht bij Amsterdam. Er was nog een trofee te vergeven: die voor de meest sportieve ploeg en dat was Rotterdam. 

Amsterdammers missen finale NK veldvoetbal op een haar, maar herovereren podiumplaats op karakter.

za 16 jun 2018 - 20.45
Op een prima georganiseerd Nederlands Kampioenschap veldvoetbal in Eindhoven heeft de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam een derde plaats behaald. Een compliment voor de Amsterdammers, die in de strijd om de derde en vierde plaats tegen Nijmegen op karakter een achterstand ombogen in een overwinning. Even daarvoor, in de halve finale tegen Deventer, liepen de SVA tegen haar eerste nederlaag aan. De bewoners uit de koekstad wonnen met miniem verschil van de hoofdstedelingen.

VV Helden winnaar FairplayTopper

za 16 jun 2018 - 14.40

Behalve kampioen is VV Helden dit jaar winnaar geworden van onze FairPlayTopper. Zij zijn het sportiefste eerste elftal uit onze regio op basis van verstrekte gele en rode kaarten. De Top 3 bestaat dit jaar uit:

 1. Helden 20.8 strafpunten
 2. Baarlo 24.2 strafpunten
 3. Koningslust 27 strafpunten

Tijdens de rust van de wedstrijd voor de  Herman Teeuwenmemorial 27 juli a.s. (VVV-Venlo – FC Twente) zal de prijs met het fraaie beeldje uitgereikt worden en zal de Heldense ploeg nog extra in het zonnetje worden gezet.

Spelregelteam verdienstelijk 3de op NK

za 16 jun 2018 - 11.11

Spelregelteam haalt zeer verdienstelijk 3de  plek in finale! Het spelregelteam bestaande uit Bayram Cakir, Nico Opstraat en Jan Willems haalde afgelopen zaterdag 9 juni een knappe 3de plaats in de landelijke finale die door de jubilerende  COVS Eindhoven (90 jaar) in hun clubgebouw ‘De Stip’ gehouden werd. Reserve was Nizam Kaya en de coach Leo Lees meer >

Het blogbericht Spelregelteam verdienstelijk 3de op NK verscheen als eerst op COVS Den Bosch e.o..

“De Spil” nieuw clubgebouw Tynaarlo

za 16 jun 2018 - 09.11

Op zaterdag 9 juni werd het nieuwe clubgebouw van SVT Tynaarlo geopend. Dit is een omni- vereniging met ook een

The post “De Spil” nieuw clubgebouw Tynaarlo appeared first on COVSSOV.NL.

Verslag en foto’s NK spelregels voor scheidsrechters 9 juni

vr 15 jun 2018 - 23.27

Zaterdag 9 juni 2018, 8 uur ’s ochtends. Een figuur fietst eenzaam over de dijk tussen Gouda en Haastrecht. Daar wordt hij verwacht om mee te rijden met het team dat de Scheidsrechtersvereniging Gouda en Omstreken zal vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap spelregels voor scheidsrechtersteams te Eindhoven. Dat recht had het Goudse team immers afgedwongen in de regiofinale West 2. Helaas vonden twee van die regiofinalisten de nacompetitie belangrijker dan een kans om nationale roem te vergaren, dus moest er wat in het team worden geschoven. Vandaar dat die figuur in Haastrecht werd opgewacht door Rob Imandt, Collin Bosschieter en Lenard Broere. Zij zouden het gevecht aangaan met spelregelgiganten Rotterdam, Schagen-Den Helder, Eindhoven, Drachten, Venlo, Deventer en ’s-Hertogenbosch.

Zaterdag 9 juni 2018, 9.45 uur. Na een vlotte rit kleedde het team en hun coach – want dat was die figuur – zich om in hagelwitte poloshirts om als eenheid het fraaie clubhuis van de SV Eindhoven e.o. te betreden. Daar stond alles in gereedheid. Na de ontvangst was er koffie en een teamfoto, terwijl langzaam de deelnemende verenigingen binnendruppelden. In de jury ontwaarden wij Jan Wouter Kok, onze eigen tweevoudig Nederlands kampioen. Niet lang daarna openden voorzitter Suurd van Eindhoven en Pol Hinke van de landelijke COVS het toernooi. Zoals gebruikelijk werd begonnen met de schriftelijke vragen, die niet mals waren. Hierna volgden twee rondes “leesvragen”, waarbij de meerkeuzevragen op het bord werden geprojecteerd, gevolgd door de vier antwoorden. Collin beet de spits af, gevolgd door Rob en Lenard. De eerste ronde ging redelijk maar in de tweede werden slechts 32 van de te behalen 60 punten gehaald. In de tussenstand stond Gouda dan ook onderaan. Wij dachten eerst bovenaan, maar we hielden de lijst op zijn kop…

Zaterdag 9 juni 2018, 11.15 uur. Na een korte pauze de mondelinge vragen. Iedere deelnemer kreeg er één. En amaai, wat waren ze pittig! De scores waren superlaag; van de 24 deelnemers wist er maar een de “volle bak” te scoren. Een deelnemer was zo onder de indruk van de vraag die hem werd gesteld dat hij zei: “Ik ben even de kluts kwijt. Geeft niet, ik vind hem wel weer.” Nou, die kluts was in een donker hoekje gekropen. Helaas voor Gouda wisten Collin, Rob en Lenard ook in deze ronde geen potten te breken.

Zaterdag 9 juni 2018, 13.00 uur. Na een goede lunch en wat luieren op het gras volgden nog de beeldvragen, waar Gouda het redelijk deed, en de quizvragen, waar het beter had gemoeten. Leesfoutjes zijn echter snel gemaakt (Doelpunt in plaats van Doelschop, iemand?) en de tijd tikt meedogenloos weg. Uiteindelijk was de beproeving voorbij. Collin sprak van een dag waarop hij “nog nooit zo veel had geleerd” en ook Rob vond het uiterst leerzaam. Intussen moest een barrage tussen drie deelnemers uitmaken wie persoonlijk winnaar van de dag werd. Dat bleek Franklin Berg van de RSV, welk team even later ook tot algeheel kampioen werd gekroond, voor de tweede opeenvolgende keer. Gouda sloot af op de plaats waar het was begonnen: 8e.

De volledige uitslag:

1.       Rotterdam                         380 punten

2.       Venlo                                  368 punten

3.       ’s-Hertogenbosch          341 punten

4.       Schagen-Den Helder     339 punten

5.       Drachten                            322 punten

6.       Deventer                           321 punten

7.       Eindhoven                         282 punten

8.       Gouda                                 217 punten

De gezellige en dus leerzame dag werd door team Gouda (yeah!) afgesloten met een lekker diner in een wegrestaurant, met de belofte er volgend jaar alles aan te doen om weer deel te nemen en een hogere plaats te behalen.

Hier vindt u de foto’s!

Het bericht Verslag en foto’s NK spelregels voor scheidsrechters 9 juni verscheen eerst op COVS Gouda.

Topprestatie tweede plaats NK-spelregels

vr 15 jun 2018 - 12.44

Ons spelregelteam met Steve Janssen, Sander Huijs, Koen Lenssen met als coach Yvo Bloemen heeft zaterdag 9 juni j.l. in Eindhoven een topprestatie geleverd door tweede te worden bij het Nederlands kampioenschap spelregels. Uiteraard ook hulde naar Nico Slavenburg die deze jongens traint om op dit hoge niveau te komen en blijven. Individueel kwam Steve Janssen een punt tekort om daar de eerste plek te pakken. Rotterdam is kampioen geworden en onze collega’s uit Den Bosch wisten de derde plek te bemachtigen.

Midgetgolfen op een prachtig mooie dag

vr 15 jun 2018 - 11.12

De traditionele slotdag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 30 juni. Na het succes van de vorige editie in Beek, was het voor de organisatie een pittige klus om iets nieuws te verzinnen. Maar dat is gelukt. Het belooft een prachtige dag te worden op de Midgetgolfbaan in Drunen. Na deze sportieve activiteit is er 's avonds weer het culinaire hoofdgerecht met aansluitend de muzikale omlijsting van John Kocken en Saskia.

 

Tot nu toe hebben zich reeds enkele mensen opgegeven. Als jij daar nog niet bij zit en je hebt je niet afgemeld, geef je dan nu snel op om aanwezig te zijn op het laatste evenement van het seizoen 2017-2018, (uiterlijk voor zaterdag 23 juni). Stuur hiervoor een mailtje naar: slotdag@covsdelangstraat.nl.

 

 

Dit jaar is de eigen bijdrage vastgesteld op € 10,-. De evenementencommissie wil graag tijdig weten of je komt.

 

Nogmaals, het belooft zeker een mooie dag te worden. En als de weergoden ook nog gunstig gestemd zijn, dan wordt het een prachtig mooie dag.

 

Vanwege het sportieve karakter van het middagprogramma is sportieve kleding aanbevolen.

 

Het programma van de slotdag ziet er als volgt uit:

 • 14.15-14.30 uur verzamelen bij Fc Drunen. Eventuele fietsen kunnen binnen de poort gestald worden.
 • Daarna wandelen van het sportpark naar de Midget Golfbaan;
 • Gezamelijk wandeling maken rondom de Roeivijver voor de wandelaars;
 • Deelnemers die niet kunnen wandelen gaan rechtstreeks naar golfbaan;
 • Bij aankomst op de golfbaan is er koffie met gebak;
 • Midgetgolf spelen met de door de EC ingedeelde groepen;
 • Na het golfen is er consumptie aanwezig;
 • Terugwandelen of rijden van de Midgetgolfbaan naar FC Drunen;
 • Bij terugkeer feestelijke avond met eten, drinken en muziek.

Alkmaar, Boxmeer-Cuijck, Rotterdam en Nijmegen opponenten van de SVA tijdens NK veldvoetbal.

vr 15 jun 2018 - 10.15
Zaterdag neemt de SVA deel aan het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen. De organisatie is dit jaar in handen van de jarige COVS Eindhoven, de verenignig bestaat 90 jaar. Net als vorig jaar nemen de deelnemers aan het NK het in zeventallen tegen elkaar op. In de ochtend wordt de 'road tot the final' door de tien deelnemende verenigingen ingezet als het eerste fluitsignaal op sportpark 'De Leeuwenkuil' klinkt.

Spelregelvraag van de week (15 juni 2018)

vr 15 jun 2018 - 07.45

Tijd voor de 413e spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had A-A-C moeten zijn: De bal zacht tegen de rug van een tegenstander gooien is toegestaan. Omdat de bal via een tegenstander over de zijlijn gaat, is het vervolg weer een nieuwe inworp en wel voor de tegenpartij.    

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Spelregelvraag van de week (15 juni 2018):

Een niet strafbaar buitenspel staande aanvaller wordt in het strafschopgebied op onbesuisde wijze aangevallen door een verdediger. De bal is dat moment buiten het strafschopgebied in het spel. Wat zal de scheidsrechter beslissen?                                                

1. Disciplinaire straf
A. geen kaart
B. gele kaart
C. rode kaart

2. Spelstraf/hervatting
A. strafschop
B. indirecte vrije schop
C. directe vrije schop
D. scheidsrechtersbal

3. Plaats van de hervatting
A. waar de bal was toen..
B. waar de overtreding plaats vond
C. strafschopstip
D. doorspelen.

Laat onderstaand het juiste antwoord (3 antwoorden dus) weten.

HZOD legt nieuwe spelregels onder de loep

do 14 jun 2018 - 22.49

Emmen / regio – Voorafgaande aan de start van het nieuwe voetbalseizoen organiseert scheidsrechtersvereniging HZOD een spelregelavond voor KNVB-scheidsrechters, clubscheidsrechters en clubassistenten.

Op maandag 27 augustus a.s. komt spelregelkenner Anton Panneman uit Muntendam naar het clubhuis van de HZOD in Emmen om een presentatie te verzorgen over de nieuwe spelregels. Tevens zal Panneman de bestaande spelregels nog eens weer onder de aandacht brengen.

Op 1 juni j.l. zijn er door de FIFA enkele wijzigingen in de voetbalspelregels aangebracht. Een gedegen spelregelkennis is de basis voor iedere scheidsrechter en daarom hoopt HZOD-voorzitter Theo Hein op een grote opkomst. ‘De bijeenkomst is ook heel waardevol voor vrijwilligers, die binnen hun eigen vereniging actief zijn met de arbitrage.’

Naast de basistheorie bestaat de presentatie van Anton Panneman uit veel interessante beeldfragmenten. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Kortom: een boeiende en interactieve avond ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Naast de theorie schenkt HZOD uiteraard ook veel aandacht aan de conditionele aspecten. De leden van de scheidsrechtersvereniging trainen elke dinsdagavond op het sportpark “De Meerdijk”. Ook dan zijn belangstellenden van harte welkom om aan de training deel te nemen. Telkens verzamelen om 18.45 uur bij het clubhuis “De Meerfluit”.

De spelregelbijeenkomst op maandagavond 27 augustus a.s. start om 19.30 uur. Het clubhuis ligt achter de Oost-tribune van het stadion van FC Emmen. De toegang is gratis.

Onderwerp: ClubavondGroepen: LedenVriendenPersZichtbaarheid: Openbaar

Algemene Ledenvergadering woensdag 13 juni 2018

do 14 jun 2018 - 20.38

Afgelopen woensdag 13 juni 2018 hebben we bij herberg 't Plein in Meppel de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden.

Ondanks vakanties en uitslagen van eindexamens, kunnen we als bestuur en vereniging zeer tevreden zijn met een opkomst van 21 leden. Ook de inbreng in de vergadering hebben wij als bestuur zeer positief ervaren. Dit is toch een teken dat de vereniging nog leeft onder de leden.
Als bestuur willen we iedereen bedanken die bij de vergadering aanwezig is geweest.

Komend weekend nog 1 ronde nacompetitie en dan is het echt klaar voor dit seizoen. Genieten van het WK, het voetbal, maar vooral ook de prestaties van Team Kuipers.

En als je dan denkt dat het fluiten / vlaggen voorlopig wel even gedaan is kom je bedrogen uit.
De eerste aanvragen voor het nieuwe seizoen stromen al weer binnen.
Als bestuur hopen we dat we in de voorbereiding ook weer een beroep op jullie kunnen doen.

Maar eerst vakantie en het bestuur van de SMO wil jullie een mooie tijd en een veilige reis wensen, waar dan ook ter wereld.
Bestuur van de SMO.

Spelregelwijzigingen 2018-2019 nu online

do 14 jun 2018 - 14.09

De KNVB heeft recent de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2018-2019 gepubliceerd. Deze gaan in op 1 juli 2018. Voor iedere voetballiefhebber een must om door te lezen. Klik hier voor deze wijzigingen!

Vanavond taart!

wo 13 jun 2018 - 14.03

Afgelopen zaterdag hebben de spelregel toppers de Nederlandse titel voor spelregels geprolongeerd en daarom hebben we vanavond na de training overheerlijke taart! Leuk als je samen met ons een stukje komt eten!

 

Onderwerp: Groepen: Leden

Geslaagde presentatie SAO Apeldoorn bij Voorwaarts Twello

wo 13 jun 2018 - 11.13

Op dinsdag 12 juni organiseerde Voorwaarts Twello een scheidsrechtersavond voor club-scheidsrechters. Namens de SAO Apeldoorn verzorgden Jelle Besselsen en Luuk Timmer een interactieve presentatie.

Er waren zo’n twintig club-scheidsrechters aanwezig. De scheidsrechters varieerden van heel jong tot iets minder jong en waren lid van diverse voetbalverenigingen uit de omgeving van Twello.

Tijdens de presentatie kwamen diverse onderdelen van het fluiten aan bod, zoals positie kiezen, communiceren, samenwerken en beslissingen. Ter ondersteuning gebruikten Jelle en Luuk veel recente videoclips, voornamelijk uit het amateurvoetbal. De avond werd afgesloten met een interactieve quiz.

Bij dezen danken wij Voorwaarts Twello voor het organiseren van deze scheidsrechtersavond en we danken alle deelnemers voor hun zeer enthousiaste deelname.

 

Een kleine impressie:

Wil jij als scheidsrechterscoördinator ook graag een avond organiseren voor je club-scheidsrechters? Neem dan contact op met Jelle Besselsen via secretaris@sao-apeldoorn.nl.

 

 

Het bericht Geslaagde presentatie SAO Apeldoorn bij Voorwaarts Twello verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Spelers gezocht! Wil jij zaterdag deelnemen met het NK veldvoetbal?

wo 13 jun 2018 - 09.40

Spelers gezocht

Aanstaande zaterdag 16 juni doen wij mee aan het Nederlands kampioenschap voetbal voor scheidsrechters. Het toernooi wordt gespeeld bij COVS Eindhoven. Net als vorig jaar zal het 7 tegen 7 zijn. En heel gezellig! Na afloop wordt er onderweg ook nog een hapje eten verzorgd voor de deelnemers.

Het team is nagenoeg compleet echter zoeken wij nog een paar veldspelers die het team compleet kunnen maken met ook een paar extra spelers zodat er zo nu en dan gewisseld kan worden. Zonder die aanvulling zouden we genoodzaakt zijn om onze inschrijving terug te trekken, wat heel vervelend is voor de organisatie van het NK en ook een smet is op het blazoen van de RSV.

Mocht je mee willen doen, laat het svp vandaag nog weten aan ons via technischezaken@rsvnet.nl!

Meer info m.b.t. reizen wordt nog gedeeld als zeker is dat we gaan. Er gaan een paar auto's vanuit Rotterdam naar Eindhoven, echter is het wel handig als een aantal mensen zelf rijden en anderen mee kunnen nemen. 

Groet,

Activiteiten commissie

Onderwerp: Groepen: Leden

Aanstellingen SAO Apeldoorn week 24

di 12 jun 2018 - 19.45

Hier vind je de aanstellingen van de (assistent-)scheidsrechters van de SAO Apeldoorn voor deze week. Het gaat om de nacompetitiewedstrijden tot en met zondag 17 juni.

Zaterdag 16 juni: 

Remon Tulen 12:15 uur: Bennekom 2 – OWIOS 2

 

Zondag 17 juni: 

Bennie Mulder 14:00 uur: ZVV ’56 1 – IJsselstreek 1 (ASR)

 

Het bericht Aanstellingen SAO Apeldoorn week 24 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

Pagina's