COVS

Abonneren op feed COVS
Bijgewerkt: 1 uur 6 min geleden

Spelregelvraag van de week (23 februari 2018)

2 uur 27 min geleden

Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had B moeten zijn: Zie pagina 62. In de regels is bepaald, dat de bal stil moet liggen en mag worden getrapt door een speler van de verdedigende partij, vanaf een willekeurig punt binnen het doelgebied.     

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Heb je ronde 3 en 4 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap al gemaakt?

Spelregelvraag van de week (23 februari 2018):

Na welke van de onderstaande overtredingen moet het spel hervat worden met een scheidsrechtersbal?

A. Een speler gooit een voorwerp vanuit zijn eigen strafschopgebied naar een tegenstander die binnen dit strafschopgebied staat.

B. Een speler gooit een voorwerp vanuit zijn eigen strafschopgebied naar een tegenstander die buiten dit strafschopgebied en binnen het speelveld staat.

C. Een speler gooit een voorwerp vanuit zijn eigen strafschopgebied naar een toeschouwer die het speelveld op komt lopen.

D. Een speler, die buiten het speelveld staat, gooit een voorwerp naar een tegenstander die binnen het speelveld staat.

Wat is het juiste antwoord? Reageer onderstaand op dit bericht!

Tussenstand darten na vijfde ronde

do 22 feb 2018 - 22.23

Op dinsdag 23 januari j.l. heeft de vijfde ronde van het darten plaatsgevonden. Het valt op dat de verschillen in de ranglijst nog steeds erg klein zijn zodat het erg spannend blijft welke spelers zich uiteindelijk zullen kwalificeren voor de finaleronde. Uiteindelijk zullen de beste 7 spelers deelnemen aan de finaleronde.

U kunt de stand na vijf rondes bekijken door hier te klikken. De volgende (zesde) ronde staat op het programma voor dinsdag 27 februari 2018, na de wekelijkse training, omstreeks 21:15 uur.

De ontspanningscommissie wenst de deelnemers veel succes bij het vervolg van de dartcompetitie.

De ontspanningscommissie.

Nieuws donderdag 22 februari 2018

do 22 feb 2018 - 22.09

KNVB en COVS praten over opleidingen en vernieuwing rapportage


  

 Donderdag 22 februari 2018 - VCN

Donderdag 11 januari heeft in Zeist regulier overleg plaatsgevonden tussen de KNVB en de COVS. Vele onderwerpen zijn de revue gepasseerd, meest in het oog springende onderwerpen waren de SO-II cursus, samenwerking bij de opleidingen voor scheidsrechters en de stand van zaken met betrekking tot de vernieuwingen rondom rapportage en begeleiding.
Lees meer.

Kaartavond verplaatst naar vrijdag 23 maart

do 22 feb 2018 - 20.20

Doordat de kaartavond van 23 februari is komen te vervallen, is een nieuwe datum gevonden in vrijdag 23 maart.

Onderwerp: ClubavondGroepen: LedenVriendenPersZichtbaarheid: Openbaar

Vereniging 85 jaar jong: verjaardagsborrel op 8 maart

do 22 feb 2018 - 15.52

Op donderdag 8 maart bestaat onze vereniging precies 85 jaar.  Reden voor een kleine verjaardagsborrel! We nodigen je dan ook graag uit om die avond naar het GRC-clubhuis te komen. Na de training vanaf 21.00 uur zorgen we voor een hapje en drankje. Ben jij er ook bij?

Op 8 maart 1933 reisden Ritske Lamberts (uit Leeuwarden) en Sam Velleman (groepsvoorzitter in Sneek) naar Groningen en richtten met instemming van 28 leden de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken op. Dit gebeurde in café huis de Beurs aan de Vismarkt. Het jaar wordt afgesloten met zestig leden, die elk dertig cent contributie per maand betalen. De rest is geschiedenis. Anno 2018 zijn we een levendige en bloeiende vereniging met bijna 240 leden. Klik hier voor de historie van onze club.

Graag tot 8 maart!

 

 

Maak nu ronde 3 en 4 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap!

do 22 feb 2018 - 11.15

Als je voetbalt of de sport op de voet volgt, is het wel zo handig als je de spelregels ook goed kent. Maar ken jij die ook echt? Op deze website kun je op meerdere manieren je spelregelkennis vergroten en bijhouden. Zo wordt er elke vrijdag de spelregelvraag van de week gepubliceerd én kun je meedoen aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap. En wat dat laatste betreft zijn we nu al toe aan ronde 3 en 4.

Voor degene die dat nog niet weet: iedereen mag meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een leuke manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Ronde 1 en 2 zijn alweer achter de rug. Klik hier voor de vragen, antwoorden en toelichting.

Klik hier voor de vragen van ronde 3 (december 2017)

Klik hier voor de vragen van ronde 4 (januari 2018) 

Insturen van de antwoorden kan tot 21 februari 2018. Succes!

De column van Wim

do 22 feb 2018 - 10.18

De column van Wim

Ik zat de afgelopen anderhalve week ziek thuis en bij het doornemen van wat oude documenten realiseerde ik me dat het toch wel weer even geleden was dat ik iets geschreven had en dus …. vol goede moed maar weer eens begonnen aan een nieuwe column.

In dat kader leek het me wel leuk om de eerste seizoenshelft even de revue te laten passeren en wil ik maar meteen stilstaan bij de nieuwe spelvormen in het pupillenvoetbal. Ik vind het helemaal niks, vier keer tien minuten, voor dat het goed en wel is begonnnen wordt er alweer afgefloten. Maar das nog niet het ergste, ik walg van het indribbelen bij inworp en hoekschop. Het is bedoeld voor meer speelvreugde en zeker voor de wat bedeesde spelertjes. Wat ik er van zie, er komt niks van terecht. De egootjes of de overheersende spelertjes eisen de bal op, dribbelen in en peren op de goal. Nou laat ze wat mij betreft maar gewoon ingooien en een lekkere hoekschop nemen, balletje gewoon voor het doel !

Na een geslaagd vorig seizoen mag ik dus dit seizoen mijn wedstrijden fluiten in de 1e klasse en eigenlijk is het tot nu toe gewoon genieten. Naast die 1e klasse ook af en toe wat bijzondere inzet en zo was ik al de scheidsrechter bij Feyenoord BVO J0-18 tegen Excelsior BVO JO-19 voor de Nike-cup en 4e official in de Tweede divisie bij Kozakken Boys tegen de Treffers. Eén van de leukste wedstrijden die ik dit jaar floot was Nieuw-Lekkerland tegen Oranje Wit. Ik had speciale begeleiding, namelijk mijn kleindochter van bijna 18 jaar. Een voetbaldier en vond dat opa al zo vaak bij haar was komen kijken, dat het ook wel eens andersom kon. Lekker mee dus naar de wedstrijd en ook in de bestuurskamer. Beide besturen vonden het prachtig en het mooiste compliment kwam na afloop van de trainer van de thuisclub. Ik stond bij vertrek even op haar te wachten voor een sanitaire stop en liep Ronald Hulsbosch tegen het lijf. Zijn opmerking was, zo scheids sta je op je dochter te wachten? Nou een mooier compliment kon natuurlijk niet. Overigens ging hij verder behoorlijk geinteresseerd in op haar voetbalervaringen en zo zie je maar, zo kan het ook gewoon.

Het komt niet zo vaak voor dat ik een Vlaardingse club mag fluiten, maar vorige week stond het dan toch op het programma. SHO tegen Deltasport en ik keek er naar uit. Helaas door een felle griepaanval moest ik afzeggen, dat was behoorlijk balen. Hopelijk komt het nog een keer, komend weekend staat in ieder geval op

het programma WV-HEDW tegen Te Werve in Amsterdam. In grote van verenigingen uitgedrukt een reus tegen een dreumes. De Amsterdamse club kent 42 seniorenteams en 62 jeugdteams, mega groot dus en Te Werve doet het in Den Haag met 4 seniorenteams. Benieuwd of er verschil merkbaar is.

Afgelopen zondag was ik als rapporteur te gast bij VFC. Ontvangst als vanouds hartelijk en natuurlijk even bijpraten met die en gene over de club. Er daar maak ik me toch een beetje zorgen over. Was ik in mijn jonge jaren een hele andere mening toegedaan (een jeugdzonde), sinds ik scheidsrechter ben moet ik erkennen dat VFC een prachtige club is met veel inzet van heel veel vrijwilligers. Maar met het eerste team wil het niet zo lukken, een afsplitsing afgelopen zomer door de start van een zaterdag team en dat heeft toch de nodige kwaliteit gekost. Ik hoop van harte dat mannen als Tan Ngyen en Bryn Siegersma de boel op sleeptouw kunnen nemen en samen met trainer Raymond de Romph er voor gaan zorgen dat VFC behouden blijft voor de 2e klasse. Er zijn toch wel wat mensen daar die ik dat heel erg gun, ze weten wel wie ik bedoel.

Tot een volgende keer !

Verschillen ontstaan in SAO-spelregelquiz

wo 21 feb 2018 - 21.10

De vierde ronde van de SAO-spelregelquiz zit er weer op. In deze ronde moesten de deelnemers acht pittige vragen beantwoorden. Hieronder de scores van Ronde 4. Bekijk hier het klassement én de vragen voor de volgende ronde.

Zes personen behaalden deze ronde de maximale score. In het tussenklassement gaat drie personen aan de leiding, met 22 punten.

  1. Colin Prooi, Ton Kortenhorst, Jan Holtvluwer, Wim Veldhuizen, John Schumer, Raymond Meilink – 8 punten
  2. Jarno Boers, Maarten Spoon, Marcel Besselink, Jorg Ordelmans, Co Cardol Gerard Bink, Rondney Huibrechtse, Frits te Nijenhuis, Gerrit Huistede, Wim Arends – 7 punten
  3. Jan van Vugt, Bennie ten Dam, Jan Eijer, Gerwin Maathuis, Willy Spieard – 6 punten
  4. Ramon Heveling, Gerard Slagers, Erik Hogelucht – 5 punten
  5. Wim Klopman, Hans Kok – 3 punten
  6. Harry Lemaire – 2 punten

Roel van der Werff clubkampioen spelregels 2018

wo 21 feb 2018 - 00.19

Na 2 jaar is Roel van der Werff weer clubkampioen spelregels van de Langstraat geworden met 78 punten. Het scheelde niet veel of we hadden een nieuwe kampioen. Yoerak van Voorst bleef steken op 75 punten en zag de beker dus net voor zijn neus weggekaapt worden. Sjaak van Esch, afgelopen 2 jaar nog kampioen, moest deze keer genoegen nemen met de bronzen plaats.

 

De debutanten Stan Goedhart (66 punten) en Renë Tausch (67 punten) toonden aan dat het goed gesteld is met de spelregelkennis van de Langstraat. René was na afloop ambutieus en zal volgend jaar een serieuze poging wagen naar het kampioenschap.

 

Jan Willems van zustervereniging Den Bosch werd gekroond tot beste spelregelkenner die niet lid van de Langstraat is. Den Bosch was met 5 spelregelfanaten naar Waalwijk gekomen. Tilburg was dit jaar helaas verhinderd.

 

Vijftien deelnemers begonnen op dinsdagavond 20 februari 2018 aan de wedstrijd. De administratie werd verzorgd door Gerrit Kolsloot, Denie de Bie en Peter van de Tillaart. Jan Ulijn bediende de apparatuur en stelde ook de vragen. De verzorging van achter de bar was in handen van Albert van Rijssingen met de hulp van Toon Fitters.

 

Denie de Bie begon om 20.00 uur met het uitdelen van de schriftelelijke vragen. Zeker 20 minuten was het muisstil in het clubgebouw van BS Kickers aan de Eikendonklaan in Waalwijk. Na deze schriftelijke ronde kreeg elke deelnemer vijf vragen voorgelezen uit de digitale ronde. Na de pauze werden er een vijftal quizvragen gesteld. Het kampioenschap werd afgesloten met 3 beeldvragen. De deelnemers moesten één van de antwoorden geven uit een aantal mogelijkheden. Deze laatste ronde konden de deelnemers van tevoren oefenen via de vragen op COVS.nl. Voor René Tausch was er na de wedstrijd een fles wijn als beste spelregelkenner buiten het spelregelteam om.

 

Voorronde
Evenals voorgaande jaren zal COVS De Langstraat vrijdag 23 februari 2018 weer met twee spelregelteams gaan deelnemen aan de voorronde van de COVS spelregelwedstrijden in Zuid 1. Team 1 bestaat uit Roel van der Werff, Sjaak van Esch en Jan Ulijn. Team 2 bestaat uit Yoerak van Voorst, Jeroen Teunissen van Manen en Jan van Mersbergen. De laatste neemt de plaats in van Danny IJpelaar, die vanwege verplichtingen in het talenten traject helaas verhinderd is om deel te kunnen nemen aan de voorronde.

Dieles Groeneveld overleden

di 20 feb 2018 - 20.40

Afgelopen week ontvingen wij het trieste bericht van het overlijden van oud-lid en de vader van Ria en Coby, Dieles Groeneveld. Dieles is 85 jaar geworden.

Dieles was donateur van 1962 tot en met 2015.

De plechtigheid heeft plaats op woensdag 21 februari om 10.45 uur in crematorium Rotterdam aan de Maeterlinckweg 101, 3084 KD te Rotterdam. De rouwkaart is aan dit bericht toegevoegd.

Wij wensen Coby, Ria, de overige familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Onderwerp: Groepen: LedenVriendenBestand:  dieles.jpg

Train vanaf heden naast je conditie ook weer je spelregelkennis op de trainingsavonden van de SVA.

di 20 feb 2018 - 10.00
Naast een goede conditie dient ook de spelregelkennis van een scheidsrechter op peil te zijn. En daarom zijn vanaf deze week de spelregelvragen weer beschikbaar. Deze kunnen gemaakt worden voorafgaand of na afloop van de trainingen op dinsdag en donderdag. Het betreffen tien schriftelijke vragen, het merendeel is meerkeuzevragen maar er zijn ook enkele open vragen.

Morgenavond (20-2) Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering

ma 19 feb 2018 - 21.11

Namens het bestuur van de Scheidsrechtersvereniging Almelo & Omstreken (SAO) nodig ik u uit tot het bijwonen van deJaarlijkse Algemene Leden Vergadering (JALV), die zal worden gehouden op;

Dinsdag 20 februari 2018

in het clubgebouw van de SAO aan de Steffensweg 3, 7601 EA Almelo tel: 0546-821269, aanvang 20.30 uur.
Met uw medewerking zal worden getracht de vergadering om 22.15 uur te beëindigen. Wij rekenen graag op uw komst.

De agenda voor deze avond ziet er als volgt uit:
1. Opening door de voorzitter.

2. Vaststellen agenda.
Ieder stemgerechtigd lid kan voorstellen aan de agenda van de Algemene Vergadering toevoegen, mits deze één week van te voren bij het secretariaat van de vereniging zijn ingediend en door tenminste vijf stemgerechtigde leden schriftelijk zijn ondersteund. Deze zullen dan worden toegevoegd onder agendapunt 13.

3. Ingekomen stukken, die betrekking hebben op de JALV en eventuele bestuursmededelingen.

4. Notulen van de JALV, d.d. 21 febr. 2017. (De notulen zijn op te vragen bij de secretaris).

5. Jaarverslag secretariaat, zie jaarboek 2018.

6. Vaststelling balans, verlies en winstrekening 2017. Wanneer een lid belangstelling heeft kan hij of zij een verzoek aan het bestuur doen de financiële stukken in te mogen zien op een nader te bepalen tijdstip.

7. Verslag kascommissie.

8. Begroting boekjaar 2018 (zie punt 6)

9. Vaststelling contributie 2018.
Gezien onze financiële situatie stelt het bestuur voor om de contributie te verhogen.

10. Bestuursbeleid.
a. Het afgelopen jaar
b. Het komende jaar

11. Benoeming kascontrolecommissie.
Zitting in de commissie had het afgelopen jaar, de heren Gerrit Huistede, Ton Kortenhorst en Raymond Meilink.
Als reserve is benoemd Frans van Lune. De commissie ondergaat een wijziging omdat Gerrit Huistede volgens rooster aftreedt en niet herkiesbaar is.
Voorstel: Ton Kortenhorst als 1e , Raymond Meilink als 2e en Frans van Lune als 3e commissielid te benoemen.
Tijdens de JALV zal een reservelid moeten worden benoemd.

12. Uitreiking prestatiebeker.

13. Eventueel ingelaste agendapunten.

14. Bestuursverkiezing.
a. Periodiek aftredend en niet herkiesbaar is secretaris Jarno Boers.
Het bestuur stelt voor om Bas ten Berge te benoemen als secretaris en Tonnie Westerhof toe te voegen aan het
bestuur als algemeen lid benoemen.
b. Door de leden te stellen tegenkandidaat voor het periodiek aftredend bestuurslid moet(en) schriftelijk worden
ingediend bij de secretaris en wel zeven (7) dagen voor aanvang van de JALV. Hiertoe is een door de
kandidaat(a)t(en) getekende bereidverklaring vereist, gesteund door tenminste 1/10 deel van het aantal
stemgerechtigde leden (10), wat moeten blijken uit handtekeningen en van namen in blokletters.

15. Aandacht genodigden.

16. Rondvraag leden.
Voor vragen c.q. mededelingen waar voorstudie voor nodig is, wordt verzocht deze 10 dagen van tevoren bij de
secretaris in te dienen.

17. Sluiting om ± 22.15 uur.

Tijdens de vergadering zijn de Statuten en Huishoudelijk Reglement van de SAO van toepassing. Op een gepast moment zal een pauze worden ingelast. Het bestuur wenst u allen een plezierige en vruchtbare vergadering toe en ziet u graag op 20 februari 2018 in ons clubgebouw.

Namens het bestuur,
Jarno Boers, secretaris.

Algemene Leden Vergadering 17 april

ma 19 feb 2018 - 20.20

De Algemene Leden Vergadering wordt op 17 april 2018 gehouden

Paasklaverjassen 29 maart

ma 19 feb 2018 - 20.15
Donderdag 29 maart is weer paasklaverjassen

Aanstellingen SAO Apeldoorn week 8

ma 19 feb 2018 - 13.22

Hier vind je de aanstellingen van de (assistent-)scheidsrechters van de SAO Apeldoorn voor deze week. Het gaat om de wedstrijden tot en met zondag 25 februari.

Maandag 19 februari

Jan Langendonk 22:00 uur: SK Turkuaz 1 – RKSV Driel 1 (zaal) Luuk Timmer 18:30 uur: Roda JC 2 – Helmond Sport 2

 

Dinsdag 20 februari

Ferry van Ark 20:00 uur: Hoevelaken O21-1 – Zwart Wit ’63 O21-1 Gertie Schol 15:30 uur: De Graafschap JO13-1 – Willem II JO13-1

 

Donderdag 22 februari

Harry Hurenkamp 19:30 uur: VIOS V. JO15-1 – Go Ahead K. JO15-1

 

Vrijdag 23 februari 

Sibo van der Laan 19:45 uur: Urk zvv 2 – Roden 1 (zaal) Fred van Meerkerk 21:00 uur: ZVV Sparta Nijkerk 13 – Watergoor 8 (zaal)
22:00 uur: ZVV Sparta Nijkerk 8 – Veensche Boys 2 (zaal) Pieter Siwabessy 21:00 uur: Excelsior’31 1 – ZVV Sparta Nijkerk 1 (zaal)

 

Zaterdag 24 februari

Ferry van Ark 14:00 uur: Klarenbeek SC VR1 – Ter Leede VR2 Henk van den Beld 15:00 uur: Teuge SP 1 – Rood-Wit ’58 1 Meine de Boer 14:45 uur: DOS ’37 1 – Nunspeet 1 Jordin Brouwer 12:45 uur: De Treffers JO19-1 – ZSV JO19-1 Rick van Bussel 15:30 uur: Robur et Velocitas JO17-1 – Dos Kampen JO17-1 Johan van Gerrevink 11:45 uur: VVOG 2 – DVS’33 Ermelo 2 Gerard Jansen 14:30 uur: BAS 1 – Olympia’28 1 Rein van Leeuwen 15:00 uur: De Treffers 1 – Candia ’66 1 Owen Luksch 14:30 uur: WSV JO17-5 – Groen Wit’62 JO17-4 Erik Maat 12:30 uur: Zeewolde 2 – NSC Nijkerk 2 Evert Petersen 14:30 uur: Stroe 1 – Unicum 1 Luuk Timmer 14:30 uur:  DOVO – Jong FC Volendam Remon Tulen 15:00 uur: SKV 1 – Veenendaal 1 Patrick Zwiers 15:00 uur: Valburg 1 – Uchta 1

 

 

Zondag 25 februari

 

 

Het bericht Aanstellingen SAO Apeldoorn week 8 verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

20 en 22 februari weer trainen in Groningen

ma 19 feb 2018 - 09.29

Dinsdag 20 en donderdag 22 februari zijn de eerstvolgende trainingen.  Er kan elke dinsdag en donderdag van 20.00 – 21.15 uur worden getraind op het kunstgras van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. De trainingen staan onder leiding van Henk Steenhuis en Bert Kamstra.

Op donderdag is van circa 19.30 – 22.00 uur sportmasseur en fysio-in-opleiding Patricia van Vilsteren aanwezig voor gratis behandeling van leden (ook als je niet traint). Klik hier voor meer info.

RSV Spelregelquiz voorjaar 2018

zo 18 feb 2018 - 14.08

Op dinsdag 13 februari organiseerde de RSV op vier locaties de derde editie van de RSV Spelregelquiz voor duo’s. Bij Alexandria’66, LMO, Nieuwenhoorn en OSV Oud-Beijerland deden in totaal dertig tweetallen mee, waaronder de winnaars van de eerste twee edities. Robert Jan de Mik en Pieter Peeters, de winnaars van de eerste editie, speelden mee bij OSV Oud-Beijerland. Ook de titelverdedigers, Giovanni Verhoeve en Bart Snelderwaard, speelden bij OSV. Hier dient wel bij opgemerkt te worden dat Pieter en Robert Jan met een andere partner speelden. Bij LMO en Nieuwenhoorn veel jeugdspelers uit de O-15, die volgend jaar hun spelregelbewijs moeten gaan halen. Voor deze jongens een mooie gelegenheid om op een ontspannen manier te oefenen voor dit spelregelbewijs. De RSV hoopt deze jongens ook bij volgende spelregelactiviteiten te mogen begroeten.

Na de schriftelijke ronde waren de verschillen in de top erg klein. Robert Jan, samen met Jan Kleinendorst, en Giovanni & Bart scoorden met 31 punten het best. Op een kleine achterstand volgden Adil El Marnissi & Vincent de Leeuw (Alexandria’66, 28 punten), Arjan Verhoeve & Patrick Dijkhuizen (OSV, 27 punten), Stephan van Seters & Jeroen van Meggelen (Nieuwenhoorn, 26 punten) en Daan Mulders & Rick Ouwerling (OSV, 26 punten). Dit laatste duo werd vorig jaar tweede op het NK Jeugdspelregels voor duo’s. Zouden zij in staat zijn hier om de titel te grijpen?

In de tweede ronde met beeld- en leesvragen scoorden wederom Robert Jan & Jan en Giovanni & Bart het best met 40 punten. Deze score werd ook behaald door Daan & Rick. Met 32 punten verloren Adil & Vincent de aansluiting met de top drie; dit gold ook voor de andere duo’s. Na twee ronden dus een gedeelde eerste plaats voor Robert Jan & Jan en Giovanni & Bart met 71 punten, gevolgd door Daan en Rick met 66 punten. In de derde en laatste ronde levert een goed beantwoorde quizvraag vijf punten op; de achterstand kon dus met één vraag ingehaald worden.

Zou de derde ronde, zes quizvragen (30 punten) en zeven beeldvragen (28 punten), de beslissing gaan brengen? In deze ronde een prima score van Bert Pagie & Niels de Jong (Alexandria’66, 54 punten) en Tyrn Visser & Jan van Vugt (Nieuwenhoorn, 49 punten). Daan en Rick kwamen, met 46 punten, in deze ronde te kort om een gooi te doen naar de hoofdprijs. Robert Jan & Jan misten hier slechts één beeldvraag: net als Bert & Niels scoorden zij 54 punten. Een foutloze ronde van Giovanni & Bart zou prolongatie van hun titel betekenen…… ook één beeldvraag missen een barragevraag…… bij één quizvraag missen of twee of meer foute antwoorden de titel naar Robert Jan en Jan. Giovanni & Bart hadden in deze ronde zowel een beeldvraag als een quizvraag fout waardoor Robert Jan & Jan de winnaars zijn van deze editie. Evenals Giovanni & Bart misten ook Arjan & Patrick en Thijs van de Burgh & Jort van der Linde (Nieuwenhoorn) één beeld- en één quizvraag en scoorden 49 punten.

Per locatie werd er ook een winnend duo aangewezen. Logischerwijs ging deze prijs bij OSV naar Robert Jan & Jan (met 125 punten). Bij Alexandria’66 was deze prijs voor Adil & Vincnet (106 punten) gevolgd door Bert & Niels (98 punten). Tyrn & Jan (93 punten) bleven bij Nieuwenhoorn nipt Stephan & Jeroen voor (89 punten). Bij LMO waren Shivant & Chael de winnaars (72 punten); Michael Collet haalde alleen meer punten (84), maar de prijs is voor het beste duo bij deze quiz.

Uitslag spelregelquiz voorjaar 2018:

1.           Robert Jan de Mik & Jan Kleinendorst                                125

2.           Giovanni Verhoeve & Bart Snelderwaard                            120

3.           Daan Mulders & Rick Ouwerling                                          112

4.           Adil El Marnissi & Vincent de Leeuw                                   106

5.           Arjan Verhoeve & Patrick Dijkhuizen                                   104

6.           Bert Pagie & Niels de Jong                                                   98

7.           Tyrn Visser & Jan van Vugt                                                   93

8.           Stephan van Seters & Jeroen van Meggelen                        89

 

De RSV bedankt Alexandria’66, LMO, Nieuwenhoorn en OSV Oud-Beijerland voor de gastvrijheid om de quiz op deze locaties te kunnen organiseren. Verder dank aan alle duo’s die deelgenomen hebben en hierdoor deze avond tot een succes gemaakt hebben. Op vrijdag 6 april organiseert de RSV bij Excelsior R het districtskampioenschap (jeugd)spelregels voor duo’s West II, aanvang 19.30 uur. De beste jeugdduo’s (beiden spelers geboren na 1 januari 1999) plaatsen zich voor het NK Jeugdspelregels voor duo’s op zaterdag 2 juni in Apeldoorn. Het beste duo overall wint de wisselbeker voor het district West II. Vormen Robert Jan de Mik & Pieter Peeters dan wel samen een duo? Zij verdedigen de vorig jaar behaalde titel. De RSV rekent op veel enthousiaste duo’s op 6 april bij Excelsior R.

Groepen: LedenBestand:  Robert Jan de Mik & Jan Kleinendorst.jpg Adil El Marnissi & Vincent de Leeuw.jpg

Nieuws zondag 18 februari 2018

zo 18 feb 2018 - 10.40

Overlijdensbericht Hans Haine


  

 Zondag 18 februari 2018 - Bestuur

Het bestuur van de COVS Eindhoven ontving dit weekend onderstaand overlijdensbericht. 
Hans was lid van de vereniging sinds 1 februari 1976 en heeft zich jarenlang ingezet voor ons clubblad Arbitraal. Met in de begintijd letterlijk knippen en plakken besteedde Hans menig vrij uur aan Arbitraal. Voor deze inzet heeft de Algemene Ledenvergadering hem benoemd tot lid van verdienste. Ook was Hans een graag geziene gast bij onze maandelijkse kaartavonden en heeft hij tot op hoge leeftijd de wekelijkse trainingen bezocht. We zullen Hans zéér missen maar in de herinnering blijft de smakelijke lach die hem zo kenmerkte.
Een afvaardiging van het bestuur zal de uitvaartdienst bezoeken.

 

 

 

Aanstellingen Achterhoek Cup senioren en jeugd

za 17 feb 2018 - 23.46
Hieronder een overzicht met de aanstellingen voor de Achterhoek Cup senioren derde ronde en de knock-out fase van de JO15. Senioren – derde ronde Wijzigingen worden nog verwerkt Junioren – knock-out fase Wijzigingen worden nog verwerkt

Pagina's