Sander Franken van KNVB Noord-Oost trapt seizoen af bij HZO Drenthe

Emmen / regio – Sander Franken trapt komende maandag het seizoen af van scheidsrechtersvereniging HZOD Drenthe. De bijeenkomst in het clubhuis (achter de Oosttribune van de Oude Meerdijk) begint om 19.30 uur.

UITNODIGING: MAANDAGAVOND 4 september 2023 om 19:30 uur in het clubhuis.

Scheidsrechters, begeleiders, vereniging scheidsrechters, kom.

Sander Franken is sinds najaar 2022 werkzaam binnen district Noord-Oost van de KNVB in Zwolle. Hij is daar onder meer verantwoordelijk voor de contacten met scheidsrechters . Hij is bezig met een rondgang langs scheidsverenigingen in Noord en Oost om een beter beeld te krijgen van er speelt.

In het takenpakket van Franken zit niet het aanstellen van de scheidsrechters in de diverse competities, maar hij heeft vooral een faciliterende taak en is een vraagbaak.

Welke vragen leven er precies bij scheidsrechters? Tegen welke problemen lopen zij aan? En wat kan de KNVB doen om de scheidsrechters te helpen hun hobby zo goed mogelijk uit te voeren? Om het antwoord op deze en andere vragen te vinden, bezoekt Franken momenteel een groot aantal verenigingen van de COVS in de regio Noord en Oost.

De KNVB wil het ‘vak’ van scheidsrechter zo leuk mogelijk maken en iedereen die wedstrijden in goede banen leidt zo goed mogelijk faciliteren. Dit hoopt de voetbalbond samen met de scheidsrechters te bewerkstelligen. Daarom ook de rondgang langs de verschillende verenigingen van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters om een beter beeld te krijgen van wat er leeft op het veld en wat er speelt bij scheidsrechters.

Welke ambities hebben scheidsrechters? Zijn zij tevreden met hun aanstellingen? Willen zij promoveren of …? Wat voor begeleiding ………… rapportage, coaching, gesprekken met collega’s of …? Thema’s waar Sander Franken op in zal gaan, maar ook op feit feit dat ambitie begint bij een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten en vooral plezier te hebben bij het uitoefenen van de scheidsrechtershobby.

Waar veel scheidsrechters na het invullen van het digitale wedstrijdformulier ook de vragenlijst over hun functioneren (spelplezier, contact met spelers e.d.) voor hun rekening nemen, doen de voetbalteams dit maar mondjesmaat. Een gemiste kans voor gebruikers om feedback te geven op hun spel(bege)leider. Het kan hun eigen plezier en dat van de scheidsrechter verhogen en kan de scheidsrechter helpen om de sterke en zwakke punten onder ogen te zien en -waar nodig en mogelijk- in te zetten of te verbeteren.

Comments are closed.