Zilveren KNVB-speld voor Edgar Voortman

Emmen – Edgar Voortman is maandagavond voor zijn verdiensten voor de voetbalarbitrage onderscheiden met de zilveren KNVB-speld.

Voortman is al vanaf 1986 actief betrokken bij de voetbalarbitrage. Voorts is hij jarenlang actief geweest als scheidsrechter coördinator bij het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

In de rol als scheidsrechter, coach, begeleider, scheidsrechter coördinator Drenthe, rapporteur en docent heeft Voortman zich liefst 35 jaar ingezet voor de ontwikkeling van de arbitrage. De Emmenaar speelde ook een rol van betekenis in de diverse talententrajecten, opleidingsprogramma’s en commissies binnen de voetbalbond.

Edgar Voortman heeft steeds het algemene belang van de arbitrage gediend. Dat doet hij tot op de dag van vandaag vanuit zijn lidmaatschap van de scheidsrechtersvereniging HZOD. De Emmenaar hecht veel waarde aan de rol van deze belangenorganisatie. Vooral door kennis te delen met collega’s ~ in een positief kritische rol ~ en door spelregelbijeenkomsten en gezellige contactavonden te bezoeken.

De toekenning van de zilveren bondsspeld doet recht aan alles wat Edgar Voortman voor de voetbalarbitrage heeft gedaan.

Comments are closed.