kevin Moed. De “Makkelie” van Zuid Oost Drenthe.

Kevin Moed

HUMANS OF NHL STENDEN

“Het geeft echt een kick.? Dat moment dat je een overtreding fluit en je hoort de reactie van het publiek.? Je weet dat jouw beslissing juist is omdat je de spelregels zo goed kent, maar toch… je moet echt je mannetje staan, de spelers in toom houden en rustig communiceren. Zelfs als de gemoederen hoog oplopen. De sfeer is dan echt geweldig.??

Natuurlijk is er op dat moment een licht gevoel van macht – ik ben tenslotte degene met het fluitje en degene die mag beslissen – maar daar gaat het niet om. Het gaat om eerlijk, respectvol en zelfverzekerd handelen.✌️ Scheidsrechteren is geen populaire baan en het wordt zeker niet gezien als een “sexy” rol in de voetbalwereld, maar ik vind het echt geweldig.?

Ik ben al scheidsrechter sinds mijn 15e. Ik raakte geblesseerd tijdens het voetballen en dit was een mooie manier om toch verbonden te blijven met de sport. Ik ben in 2014 begonnen met scheidsrechteren voor de Nederlandse voetbalbond en volg nu een speciale scheidsrechtersopleiding.⚽ Het is vooral een investering in mezelf. En wat ik op het veld leer, kan ik later ook in mijn werk gebruiken. Tijdens een wedstrijd gaat het erom een klein team aan te sturen, met problemen om te gaan, duidelijk te communiceren en kalm te blijven. Ook als de tegenpartij boos is. Dat zijn zeker vaardigheden die ik op de werkvloer kan toepassen.?”

Kevin Moed, laatstejaars student AD International Hospitality Management #ditbenik #ikbenNHLStenden #wijzijnNHLStenden

Comments are closed.