ERE lid Willem Wisman op 81 jarige leeftijd overleden.

In memoriam

Wim Wisman (1939 – 2021)

Scheidsrechtersvereniging HZOD heeft bedroefd gereageerd op het overlijden van Wim Wisman op een leeftijd van 81 jaar.

Hij heeft veel voor het scheidsrechterskorps betekend, zowel in zijn rol als scheidsrechter als in diverse kaderfuncties. Arbitrage was een belangrijk deel van zijn leven.

Wim Wisman was jarenlang toparbiter in het amateurvoetbal, floot toen in groep 1, op de overgangslijst naar het betaald-voetbal gestaan, en als (grensrechter) assistent- scheidrechter betaald-voetbal in het betaald voetbal is opgetreden, Was jarenlang scheidsrechter en rapporteur in de  KNVB afdeling Drenthe, voorzitter van de scheidsrechterscommissie Exloo e.o. en niet in de laatste plaats medeoprichter van de COVS-groep ‘Hondsrug e.o.’.

Wim was straight, duidelijk en helder. En zoals iedereen hem kende, op zijn tijd bloedserieus, maar zeker ook een man met een flinke dosis humor.

Als scheidsrechter en bestuurder stond hij sterk in zijn schoenen en toonde durf en moed. Wim was in alles recht door zee en wars van geneuzel. Zonder omwegen ging hij op zijn doel af en hield er niet van om de kool en de geit te sparen.

Terecht is hij voor zijn grote verdiensten diverse malen onderscheiden. Hij was lid in de Orde van Oranje Nassau en erelid van onze vereniging.

Bestuur en leden van HZOD willen zijn vrouw Ton en naaste familie condoleren met dit grote verlies. Wij wensen hen voor de komende tijd veel kracht en sterke toe.

Bestuur en leden HZOD

Willem bij Jeu de Boule wedstrijd

Comments are closed.