KNVB en HZOD starten arbitragecursussen in De Meerfluit


Foto: assistenten Rene Broekman en Robert Bruining (Stijn Steenhuis)

KNVB en HZOD starten arbitragecursussen in De Meerfluit

Emmen/ regio – In het najaar starten de KNVB en scheidsrechtersvereniging HZOD weer met een tweetal arbitragecursussen. Deze worden georganiseerd in het clubhuis De Meerfluit van HZOD in Emmen.

Opleiding assistent-scheidsrechter

De opleiding assistent-scheidsrechter bestaat uit vier bijeenkomsten, maandelijks op een doordeweekse avond. Zelfstudie en het maken van huiswerkopdrachten (ongeveer 3,5 uur) maakt onderdeel uit van de cursus. Deelnemers maken daarnaast praktijk- en zelfreflectieverslagen. Het ervaringsdeel bestaat uit het assisteren bij minimaal zes wedstrijden.

Assistent scheidsrechters aan het woord

Opleiding verenigingsscheidsrechter

De opleiding verenigingsscheidsrechter bestaat uit vier bijeenkomsten van drie uur met praktijkoefeningen op locatie. Elke maand is er een bijeenkomst. Tijdens deze avondopleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd gerelateerd zijn aan hun eigen wedstrijden. Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal vier stagewedstrijden bij de eigen vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Tijdens dit ervaringsgedeelte brengt de cursist de theorie direct in de praktijk en werkt daarmee gericht aan de ontwikkeling van verschillende competenties. De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens de oefenwedstrijden. Het vormt een goede basis om leiding te geven aan 22 spelers op het veld. Het toepassen van spelregels. Leren samenwerken met assistent-scheidsrechters. Positie kiezen en volgen. Spelhervattingen en disciplinaire straffen.

Link: Belevenissen van een jonge scheidsrechter

Eén jaar gratis lidmaatschap van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD)

Cursisten die slagen voor één van beide opleidingen krijgen als kers op de taart 1 jaar gratis lidmaatschap van de scheidsrechtersvereniging HZOD. De nieuwe leden kunnen rekenen op diverse faciliteiten, waaronder de deelname aan de dinsdagavond trainen, de mogelijkheid van het uitwisselen van ervaringen en deelname aan verschillende themabijeenkomsten. Dat geldt ook voor de sociale activiteiten, zoals wedstrijdbezoeken en kaart- en feestavonden.

Aanmelden of meer informatie

Belangstellenden kunnen zich via mail aanmelden bij HZOD-voorzitter Theo Hein : twhein@xs4all.nl. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Ook dat kan per mail kenbaar worden gemaakt. Bestuursleden van HZOD zullen de vragen en opmerkingen zo snel mogelijk terugkoppelen.

Comments are closed.