HZOD blikt terug en is toekomstgericht in 2021.

Beste sportvrienden, leden, donateurs, donateurverenigigen. Namen het bestuur van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe wensen wij jullie een gezond en sportief 2021.

Terugblik

Normaal gesproken houden wij in de eerste week van januari onze nieuwjaarsreceptie. Wij wensen elkaar veel heil en zegen en nog veel meer. Altijd een topbijeenkomst waar ook de Fair Play prijs wordt uitgereikt aan de sportiefste voetbalvereniging in ons mooie werkgebied. De wisselbeker die uitgereikt is aan Fit Boys blijft nog een jaar in de kantine in Beilen staan.

Wij hebben afscheid genomen van de organisatie van de aanstellingen van scheidsrechters voor het protos-weering zaalvoetbaltoernooi. De incidenten tegen de scheidsrechters was de druppel. Wij kunnen helaas niet de verantwoordelijkheid dragen voor de veiligheid van onze scheidsrechters. Het toernooi gaat verder en wij hopen dat dit in de toekomst goed gaat verlopen.

Door de Corona stopte de competities, Beltona Cup, ons ontwikkelingstraject en de geplande bijeenkomsten. De sociale activiteiten vielen ook stil. Geen kaartavonden, geen seizoen afsluiting en geen winterfair.

Volgens de traditie konden wij nog trainen in het stadion in het stadion van FC Emmen onder leiding van Dick Lukkien en Casper Goedkoop. In de zomerperiode konden wij nog een aantal maanden trainen. Dit voldeed in een behoefte. De avonden werden uitstekend bezocht met de conditietesten (FIFA en voor assistenten).

In 2020 was de eerste editie van de Regio Cup Zuidoost Drenthe. Leden van ons hebben hier onze medewerking aan verleend. Een mooi en goed georganiseerd toernooi. Er werden diverse oefenwedstrijden door onze leden gefloten en voor de jeugd van FC Emmen.

De onderhoudsploeg van ons clubhuis “De Meefluit” hebben de boeien vervangen door onderhoudsvrije trespa-boeien. Verder is er een wand geverfd. De kantine inkomsten zijn dit jaar nihil. Helaas komen wij niet in aanmerking voor de steunmaatregelen van de regering.<br/>

Toekomst 2021

Zodra het mogelijk is willen wij 2021 onze jubilarissen in een grote bijeenkomst in het zonnetjes zetten. Vorig jaar hebben wij het uitgesteld in verband met de maatregelen. Dit zal op een ludieke wijze gaan plaats vinden. Wij gaan ervan uit dat dit hopelijk in het voorjaar of zomer kan plaats vinden. Zou dit niet mogelijk zijn dan worden de jubilarissen ieder persoonlijk worden bezocht en de versierselen worden opgespeld.

Zodra er weer getraind kan worden zijn wij van plan een aantal keren een looptrainer te laten komen naast de reguliere trainingen. Volgens het bestuur valt hierin nog veel winst te behalen. Ook willen wij weer een aantal leerzame themabijeenkomsten gaan aanbieden voor iedereen die belangstelling heeft voor de arbitrage in de zaal en op het veld.

Wij willen weer graag onze medewerking verlenen aan onze donateur verenigingen die ons in 2020 ook ons financieel hebben ondersteund. Oefenwedstrijden, toernooien, themabijeenkomsten, cursussen etc.

Indien mogelijk willen wij een voetbalwedstrijd in Duitsland gaan bezoeken. Een dagreis met volop gezelligheid. Onze vertrouwde activiteiten als kaarten, seizoen afsluiting, winterfair komen dan ook weer in beeld.

Het bestuur maakt zich grote zorgen over de aanwas van scheidsrechters/assistenten. In 2020 was er al een tekort bij de KNVB en bij de voetbalverenigingen. Dit zal ook onze verenigingen treffen. Ook ons ledenbestand zal gaan dalen als er geen jonge aanwas zal komen.

Als wij met elkaar de schouders eronder zetten moet het mogelijk zijn om onze bloeiende scheidsrechtersvereniging in stand te houden.

Als iedereen zijn steentje bijdraagt gaat dit vast lukken!

Namens het bestuur HZOD

Theo Hein, voorzitter

Comments are closed.