Overlijden Bernardus (Bennie) Gerardus Arling

Op 13 juni jl. is na een lang ziekbed en afnemende gezondheid Bennie Arling, oud-lid en Lid van Verdienste van het toenmalige COVS Zuid Oost Drenthe, overleden. Bennie was een markant en bevlogen persoon binnen onze vereniging die zich jarenlang (totaal 15 jaar en wel tot halverwege 1994) heeft ingezet als trainer van de trainingsgroep van COVS Zuid Oost Drenthe maar ook als vrijwilliger door regelmatig het clubgebouw in de wijk De Rietlanden van een nieuwe laag verf te voorzien. Daarnaast was Bennie jarenlang coach van het voetbalteam van COVS Zuid Oost Drenthe.  Bennie was een COVS’er in hart en nieren en zette zich regelmatig belangenloos in voor het wel en wee van deze vereniging.
Het hoogtepunt in zijn COVS verleden was toch wel het behalen van de individuele titel van het Nederlands Kampioenschap Spelregels voor COVS teams in 1992 in Amsterdam door een 100% score te noteren. Tevens werd tijdens dit Nederlands Kampioenschap Spelregels ook als team namens COVS Zuid Oost Drenthe de hoogste eer behaald door eerste te worden (samen met Hennie Heijne, Tom Zijl en wijlen Willem Smit).
Ook als KNVB scheidsrechter heeft Bennie zijn sporen verdiend. Hij acteerde op amateurniveau op top level, landelijk dus en floot regelmatig beslissingsduels op dit niveau.
Het bestuur van COVS HZO Drenthe wenst de nabestaanden van Bennie Arling heel veel sterkte en kracht toe. 

Comments are closed.