Elf scheidsrechters HZO Drenthe fluiten op hoger niveau

Emmen / regio – Elf scheidsrechters van COVS HZO Drenthe fluiten komend seizoen op een hoger niveau. Dat is afgelopen week door de KNVB bekendgemaakt. De voetbalbond heeft toch ruimte geboden voor plaatsingen in een hogere groep in het voortijdig gestopt amateurvoetbal.

Opvullen vrijgekomen plaatsen

HZOD-voorzitter Theo Hein is blij dat een behoorlijk aantal scheidsrechters alsnog de stap omhoog kan maken. “Uiteraard speelden er de afgelopen periode andere zaken een rol van betekenis, maar het is wel fijn dat we het seizoen op deze wijze kunnen afsluiten. Omdat er plaatsen beschikbaar kwamen in hogere groepen heeft de KNVB besloten om deze op te vullen. Dat is voor de arbitrage een goede ontwikkeling.”

Ontwikkelingstraject   

Hein wijst onder meer naar het ontwikkelingstraject van zijn vereniging, dat opnieuw succesvol is gebleken. “Het doel is om scheidsrechters intensief te begeleiden en klaar te stomen voor een hoger niveau. Ook de activiteiten en themabijeenkomsten van de KNVB dragen bij aan verhoging van de kwaliteit van de arbitrage.”

HZOD hoopt medio augustus de verenigingsactiviteiten volgens de geldende richtlijnen weer op te kunnen starten. Inmiddels zijn de reguliere trainingsavonden weer hervat.

De volgende leden van COVS HZO Drenthe zijn met ingang van het seizoen 2020-2021 in een hogere groep geplaatst:

– Jens Rutgers

– Jan de Jong

– Mika Assen

– Elwin Langenberg

– Erik Wieringa

– Stefan Aalders

– Danny de Haas

– Frank Hollander

– Marc Noorda

– Herman v/d Belt

– D. Compagne

Comments are closed.