HZOD zet punt achter samenwerking Protos Weering- toernooi (PWZ)

Emmen / Steenwijksmoer – De scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) heeft besloten om de samenwerking met het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ) te beëindigen.
HZOD was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de aanstelling van scheidsrechters bij Nederlands grootste zaalvoetbaltoernooi, maar het bestuur rekent dit niet meer tot haar kernactiviteiten. “We kijken terug op een goede samenwerking waarin grote stappen zijn gezet in de ontwikkeling van de zaalvoetbal-arbitrage. Het fluiten in duo’s werd geïntroduceerd en ook had HZOD een landelijke primeur met het gebruik van headsets”, blikt voorzitter Theo Hein terug.
Naast alle positieve elementen rondom het PWZ-toernooi werd HZOD helaas ook geconfronteerd met een reeks negatieve aspecten. “Bij een aantal incidenten werd de grens van het toelaatbare zelfs fors overschreden en scheidsrechters onheus bejegend. Het tanend gebrek aan respect en het onvoldoende kunnen instaan voor de veiligheid van onze scheidsrechters, is zeker medebepalend geweest om de werkzaamheden voor het zaalvoetbaltoernooi stop te zetten”, zo licht Hein het besluit nader toe.  
De aanstellingen zullen derhalve niet meer onder de vlag van de scheidsrechtersvereniging plaatsvinden. “Voor scheidsrechters geldt dat er een eigen afweging gemaakt moet worden of men nog een bijdrage aan het toernooi wil leveren. Wij zijn als HZOD en PWZ volwassen uit elkaar gegaan.
Op korte termijn zullen we de taken overdragen aan het bestuur van het PWZ-toernooi en zal er nader met de scheidsrechters worden gecommuniceerd.”

Comments are closed.