Ontwikkelingstraject COVS HZOD opnieuw van start

EMMEN – De scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe start in 2020 opnieuw met een eigen ontwikkelingstraject voor jonge ambitieuze scheidsrechters. Het traject gaat het voor de vijfde keer van start.

Het doel is om een aantal COVS-scheidsrechters extra te begeleiden naast de rapportage en begeleiding die vanuit de KNVB plaats vindt. Het doel is om deze groep scheidsrechters te ondersteunen en proberen ze in de toekomst zo hoog mogelijk te laten fluiten. Ervaren scheidsrechters van de COVS zullen de jonge scheidsrechters een aantal malen bezoeken, hiervan een verslag maken en dit bespreken met de scheidsrechter. Ook kunnen camerabeelden worden gemaakt ter ondersteuning, zodat de jonge scheidsrechters zichzelf zien hoe ze handelen en lopen in het veld. In het vorig seizoen zijn alle deelnemers gepromoveerd.

Voorzitter Theo Hein is erg enthousiast over het traject. , Door het bezoeken van de jonge en beginnende scheidsrechters en het geven van positieve feedback zie je de jongens groeien en verbeteren. De KNVB stuurt ook wel rapporteurs naar de jongens en krijgen een keurig verslag in de brievenbus maar er is geen verbale interactie. Het COVS-traject biedt een ruimere en persoonlijke ondersteuning die een aanvulling is op de activiteiten van de KNVB”.

Tijdens het traject wordt er op donderdag 6 februari wedstrijdbeelden besproken van de wedstrijd GEO tegen Lycurgus. Scheidsrechter begeleider Edgar Voortman zal stil staan bij de klus en plus punten van de scheidsrechter van dienst. Iedere (club) scheidsrechter is van harte welkom in het clubhuis “De Meerfluit”, Ullevi 12 in Emmen. De avond is gratis te bezoeken en begint om 19.30 uur.

Comments are closed.