Fair Play prijs 2019 voor Fit Boys

Emmen/ regio – Voetbalvereniging Fit Boys uit Beilen is gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie van scheidsrechtersvereniging HZOD tot sportiefste ploeg van de regio Hondsrug en Zuidoost-Drenthe gekroond. Zaterdag 2e klasser Drenthina werd in het Fair Play-klassement tweede en SV Mussel (zaterdag 4e klasser) legde beslag op de verdienstelijk derde plaats.

vv Drenthina
sv Mussel

Respect

Met het jaarlijks uitreiken van de Fair Play prijs wil HZOD volgens voorzitter Theo Hein het belang van sportiviteit & respect benadrukken. Jaarlijks wordt de prijs in de zeven regio’s van het district Noord van de KNVB uitgereikt. Alle gele en rode kaarten en overige strafzaken worden in de beoordeling meegenomen.  

Fit Boys liep afgelopen seizoen ‘slechts’ 33 keer tegen een gele kaart aan en viel er maar één rode kaart te noteren. Daarmee behaalde de club uit Beilen het laagste strafgemiddelde. “Uiteraard begrijpen wij dat een club in eerste instantie streeft naar een kampioenstitel, maar dat kan natuurlijk niet zonder sportiviteit. Opmerkelijk is dat voetbalvereniging Drenthina de laatste jaren steevast in de top drie eindigt. Ook lof voor de sportieve prestaties van promovendus SV Mussel.”

Terug- en vooruitblik

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het clubhuis “De Meerfluit” blikte de HZOD-voorzitter in vogelvlucht terug op de successen van het afgelopen jaar.

Bij verschillende verenigingen werden weer pupillen- en verenigingsscheidsrechterscursussen verzorgd. “Dat blijft cruciaal, want ieder weekend hebben clubs veel moeite om alle wedstrijden met een gekwalificeerde scheidsrechter te bezetten.’

Speciale aandacht blijft er voor de jeugd. In samenwerking met Fit Boys en het RSG Beilen werd er in Beilen voor de scholieren van de RSG weer een pupillencursus op touw gezet. Een schooldag geheel in het teken van de voetbalarbitrage.

Ook het ontwikkelingsproject van de HZOD heeft wederom zijn waarde bewezen: vrijwel alle deelnemers van het traject zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar een hogere klasse.

In het kader van bijscholing staan er in 2020 weer diverse themabijeenkomsten op het programma. Hierbij is speciale aandacht voor het verbreden van de spelregelkennis, presentatietechniek en de rapportage.

Bijschrift foto: Uit handen van Theo Hein van scheidsrechtersvereniging HZOD ontvangt Gert Pronk van Fit Boys de Fair Play-bokaal 2019. De zaterdag 3 klasser uit Beilen verzamelde afgelopen jaar het minst aantal gele en rode kaarten.

Comments are closed.