VIOS(O) is negen clubscheidsrechters rijker

Oosterhesselen – Afgelopen donderdag zijn negen scheidsrechters in opleiding van vv VIOS(O) met glans geslaagd voor hun examen.

Best een mooi cluppie scheidsrechtwers.

In de kantine van de voetbalclub uit Oosterhesselen kregen de cursisten en het jeugdbestuur de complimenten van voorzitter Theo Hein van scheidsrechtersvereniging HZOD voor hun inzet voor hun vereniging.  Docent Edgar Voortman van de HZOD bracht de cursisten tijdens een tweetal boeiende lesavonden alle fijne kneepjes van de voetbalarbitrage bij.

CompetentiesAlle facetten van de voetbalarbitrage zijn volgens Hein op een duidelijke wijze aan de orde gekomen. ‘Denk hierbij onder meer aan de competenties waar een  scheidsrechter aan moet voldoen, spelregelkennis, het volgen en positie kiezen in het veld, de wijze van communicatie en procedures rondom wisselspelers. De opzet van onze cursussen is er vooral op gericht dat arbiters met meer zelfvertrouwen de wedstrijden leiden. Dat werkt motiverend en zal uiteindelijk ook het plezier vergroten.’

Korte opleiding

Om alle wedstrijden te kunnen bezetten heeft VIOS(O) steeds meer gekwalificeerde scheidsrechters nodig. Al jaren tracht de vereniging om scheidsrechters te werven onder haar leden. De voetbalclub uit Oosterhesselen doet dit onder meer door het aanbieden van een korte opleiding, waarin de theorie en praktijk van het fluiten van jeugdwedstrijden aan bod komen. Het jeugdbestuur is tevens van mening dat het opleiden van eigen jeugdscheidsrechters een gezonde zaak is binnen het verenigingsleven. 

OnmisbaarDe jeugdspelers zijn voor de vereniging onmisbaar, omdat zij het mogelijk maken dat hun jongere clubgenoten elke zaterdag kunnen spelen onder leiding van geschoolde scheidsrechters. De senioren fluiten beurtelings bij de JO15 en de jeugdspelers leiden de wedstrijdjes 6 tegen 6 en 8 tegen 8 in goede banen.

Opleiden én begeleidenHein laat weten dat de HZO Drenthe clubs als VIOS(O) graag wil ondersteunen en adviseren bij het opleiden én begeleiden van de scheidsrechters, om zo de druk op de huidige clubscheidsrechters en coördinatoren te verminderen.

Heeft u interesse om met HZO Drenthe van gedachten te wisselen over het gezamenlijk aanbieden van cursussen en het opzetten van een arbitragebeleid? Stuur dan een bericht naar de secretaris van de COVS HZO Drenthe, Robert Bruining. Zijn e-mailadres is: robert.bruining@hotmail.com

Bijschrift foto: vv VIOS(O) kan trots zijn op de enthousiaste inbreng van de negen nieuwe clubscheidsrechters.

Comments are closed.