Joop Brussen ontvangt Gouden KNVB Scheidsrechterspeld

Joop Brussen (63) uit Emmen ontving afgelopen week uit handen van Herman Harmers de “Gouden KNVB Scheidsrechter speld” (Foto: HZOD).

Emmen – Joop Brussen is voor zijn verdiensten voor de voetbalarbitrage afgelopen week onderscheiden met de Gouden Scheidsrechtersspeld. De 63–jarige in Coevorden woonachtige Brussen is al meer dan twintig jaar actief als KNVB-scheidsrechter. Ook verricht hij werkzaamheden als scheidsrechtersbegeleider.

Volgens coördinator Herman Harmers van het servicegebied voetbalarbitrage Drenthe is Joop Brussen een man waar nooit tevergeefs een beroep op wordt gedaan en die altijd de organisatie binnen en buiten de voetballijnen in de gaten blijft houden. ‘Joop is zeer betrokken bij het wel en wee van de arbitrage in het algemeen. Hij krijgt het voor elkaar, ondanks zijn rol als scheidsrechter op de zondag, om ook op de zaterdag – in de rol van coach – regelmatig scheidsrechters te bezoeken. Deze betrokkenheid wordt door de scheidsrechters bijzonder gewaardeerd’, schetst Harmers de veelzijdige rol van Brussen.

De roots van Joop Brussen liggen bij voetbalvereniging Zelhem in district Oost. Bij deze vereniging was hij actief als secretaris. Ruim 18 jaar geleden verhuisde hij naar gemeente Emmen en werd lid  van vv Bargeres. Brussen maakte bij de Emmer voetbalclub jarenlang deel uit van het jeugdbestuur.

De KNVB hoopt nog jaren van de expertise en inzet van Joop Brussen  gebruik te kunnen maken.

Comments are closed.