Interessante spelregelclinic Rob Dieperink

Rob Dieperink hier in gesprek met Martin Arends

Emmen – De door de KNVB en HZOD georganiseerde spelregelclinic van betaald voetbalscheidsrechter Rob Dieperink heeft afgelopen dinsdag aan alle verwachtingen voldaan.

Het werd voor de bijna 50 belangstellenden een leerzame avond in het clubhuis De Meefluit van scheidsrechtersvereniging HZOD, waarop Dieperink zijn gehoor meenam in de wereld van het voetbal en arbitrage op het hoogste niveau. De aanwezige scheidsrechters werden met behulp van filmpjes van voetbalwedstrijden uitgedaagd om hun mening te geven over buitenspel, al dan niet hands, overtredingen en beslissingen die in een wedstrijd veelvuldig voor komen.

De 30-jarige Borculoër maakte op 4 november 2017 zijn debuut in de eredivisie. Hij was toen leidsman bij duel Excelsior – RODA JC. Dieperink liet tijdens de bijeenkomst in Emmen ook spelfragmenten van zijn eigen wedstrijden zien en waarbij hij assistentie krijgt van de Video Assistent Referee (VAR). De technische hulpmiddelen zijn voor de hedendaagse arbitrage in het betaald voetbal volgens hem onmisbaar geworden. Door alle verbeteringen is Dieperink van oordeel dat de scheidsrechter zich nog meer op het spel en spelers focussen.

Hij beseft dat arbiters altijd fouten blijven maken, zeker in het amateurvoetbal waar zijn collega’s het moeten doen zonder moderne hulpmiddelen.

Tevens werd ook aandacht gegeven aan ‘nieuwe’ scheidsrechters die willen deelnemen aan de opleiding verenigingsscheidsrechter. Deze gaat binnenkort van start en aanmelden is nog steeds mogelijk. Voor meer info kunnen belangstellenden een email sturen naar : MAIL

Comments are closed.