Edgar Voortman sportvrijwilliger gemeente Emmen

Edgar Voortman (48) werd tijdens het sportgala in de gemeente Emmen gekozen tot sportvrijwilliger 2018.

Emmen – Edgar Voortman is zaterdagavond tijdens de jaarlijkse sportverkiezingen van de gemeente Emmen gekozen tot sportvrijwilliger 2018. De jury ziet in hem een getalenteerde vrijwilliger en een groot voorbeeld voor velen.

De achttiende editie van de Emmer Sportverkiezing resulteerde in trotse winnaars. Zo werd FC Emmen sportploeg van het jaar 2018 en Olympisch kampioen Kjeld Nuis sportman van het jaar. De vele gasten in het Emmer Fletcher Hotel zagen verder dat Janien Lubben  sportvrouw van het jaar werd en de tiener Björn Bernsen sporttalent van 2018.

Edgar Voortman kreeg tijdens het sportgala veel lof toegezwaaid. De 48-jarige Emmenaar zet zich van jongs af aan al zeer actief en belangeloos in voor diverse voetbalactiviteiten in de gemeente Emmen en omstreken. Daarbij speelt de arbitrage een hoofdrol. 

In de afgelopen jaren heeft de in Emmen woonachtige Voortman door zijn inspirerende en enthousiaste wijze een belangrijke bijdrage geleverd aan de voetbalarbitrage. Zelfs was hij destijds als scheidsrechter actief in de top van het amateurvoetbal en stond op de drempel van het betaald voetbal. Door een blessure moest hij echter noodgedwongen stoppen.

Na het beëindigen van zijn actieve arbitersloopbaan heeft hij zich op tal van terreinen onvermoeibaar ingezet voor de arbitrage.  Voortman is onder meer een aantal jaren actief geweest als voorzitter van het KNVB-scheidsrechtersrayon Drenthe. Voorts is hij vele jaren kartrekker geweest van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD). Ook heeft hij het HZOD-ontwikkelingstraject voor beloftevolle scheidsrechters opgezet.

Vanaf 2018 is Voortman de aanjager van het voetbalconvenant in de gemeente Emmen. Een initiatief om te komen tot een veilig sportklimaat op en rond de voetbalvelden. Voortman geeft daarnaast scheidsrechterscursussen bij voetbalverenigingen en voor scholen. Jaarlijks is hij ook als begeleider betrokken bij het prestigieuze Protos Zaalvoetbaltoernooi (PWZ).

De volledige uitslag van het Sportgala in de Gemeente Emmen:
Sportploeg van het jaar; FC EMMEN (voetbal)
Sportman van het jaar; KJELD NUIS (schaatsen)
Sportvrouw van het jaar; JANIEN LUBBEN (triation)
Sporttalent van het jaar; BJORN BERNSEN (kickboksen)

Sportvrijwilliger van het jaar; EDGAR VOORTMAN (COVS HZO Drenthe (scheidsrechters))
Sportpromotieprijs van het jaar; JACOB VOS (judovereniging)
Speciale Juryprijs; HENDRIKUS VELZING (interim-voorzitter handbalvereniging Hurry-Up)

Comments are closed.