Rob Dieperink vervangt Jochem Kamphuis bij spelregelavond

Emmen / regio – Jochem Kamphuis zou ~ zoals eerder gemeld ~ op dinsdagavond 29 januari a.s. in Emmen een spelregelavond verzorgen voor verenigingscheidrechters, KNVB-officials en potentiële scheidsrechters. De 32-jarige leidsman uit Groningen heeft op deze datum echter verplichtingen voor de FIFA. Rob Dieperink komt als zijn vervanger naar het clubgebouw De Meerfluit van scheidsrechtersvereniging HZOD. De bijeenkomst, een samenwerkingsverband tussen KNVB en COVS HZOD, start om 19.30 uur.

Dieperink maakte op 4 november 2017 zijn debuut in de eredivisie. De 30-jarige Borculoër was toen leidsman bij duel Excelsior – RODA JC. Rob Dieperink zal op een interactieve wijze aandacht besteden aan de spelregels in het voetbal. De aanwezigen worden met behulp van filmpjes van voetbalwedstrijden uitgedaagd om hun mening te geven over buitenspel, al dan niet hands, overtredingen en beslissingen die in een wedstrijd veelvuldig voor komen. Tevens zal er ook extra aandacht besteed worden aan ‘nieuwe’ scheidsrechters die willen deelnemen aan de opleiding verenigingsscheidsrechter. Uiteraard hopen de KNVB en HZOD, dat de enthousiastelingen, die nog niet in het bezit zijn van een diploma verenigingscheidrechters zich meteen voor deze opleiding willen opgeven. De opleiding verenigingsscheidsrechter staat open en zal dit voorjaar van start gaan.

Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur in het clubhuis “De Meerfluit”, gelegen achter de Oost-tribune van het stadion van FC Emmen. De bijeenkomst start om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Comments are closed.