Jochem Kamphuis instrueert scheidsrechters

Emmen – Betaald voetbalscheidsrechter Jochem Kamphuis geeft op dinsdag 29 januari a.s. een interactieve spelregelclinic bij scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD).

Scheidsrechter Jochem Kamphuis

De spelregelavond in het clubgebouw van HZOD is toegankelijk voor alle club- en KNVB-scheidsrechters. ‘We hoeven het niemand te vertellen: spelregels zijn een essentieel onderdeel van de sport. Dankzij duidelijke regels verloopt een voetbalwedstrijd sportiever. Daarom is het belangrijk om aan het begin van de tweede seizoenhelft de spelregels nog even weer flink op te frissen’, zegt voorzitter Theo Hein van de HZOD.

Jochem Kamphuis staat op de senior-lijst betaald voetbal. Dat is de hoogste categorie voor scheidsrechters van de KNVB. De 32-jarige Groninger fluit wedstrijden in zowel de ere- als eerste divisie. Kamphuis floot op 15 oktober 2011 zijn eerste eredivisieduel. Hij had bij zijn debuut de leiding over Heerenveen – De Graafschap.

Kamphuis zal tijdens de bijeenkomst in Emmen op een interactieve manier de spelregels met de scheidsrechters doornemen. Theo Hein is trots op de komst van de profarbiter. ‘Het is mooi dat een prominent scheidsrechter uitleg geeft over de interpretatie van spelregels. Hij heeft mooie beelden beschikbaar en de aanwezigen kunnen ook eigen voorbeelden bespreken. Daaraan hechten we veel waarde, want een goede beheersing van de regels is één van de eerste vereisten om het voetbalspel in goede banen te leiden.’

Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur in het clubhuis “De Meerfluit”, gelegen achter de Oost-tribune van het stadion van FC Emmen. De bijeenkomst start om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Comments are closed.