Meld je voor de KNVB- themabijeenkomsten,

Binnenkort start de tweede serie themabijeenkomsten van dit seizoen. In deze uitnodiging lees je waarover die themabijeenkomsten gaan en hoe je jezelf daarvoor kunt inschrijven.

De themabijeenkomsten zijn dit seizoen anders vormgegeven dan in het verleden. Voorheen was het zo dat met de bijeenkomsten punten konden worden verdiend die meetelden voor de ranglijst. Dat is niet langer het geval voor de bijeenkomsten na de winterstop (de eerste themabijeenkomst telt nog wel mee voor de ranglijst.) De nadruk tijdens de aankomende bijeenkomsten ligt op de ontwikkeling van jou als (assistent-)scheidsrechter. Meedoen is dan ook op eigen initiatief en niet verplicht.

Je kunt ervoor kiezen om bij één bijeenkomst aan te sluiten, maar het is ook mogelijk om meerdere themabijeenkomsten te volgen. Bij de invulling van het programma hebben we nadrukkelijk rekening gehouden met jullie wensen.

De bijeenkomsten worden gegeven in de periode van half januari tot en met april. Er is, mede op basis van jullie evaluatie van de themabijeenkomsten van vorig seizoen, gekozen voor vijf thema’s. Dat zijn:

  1. Samenwerking (alleen voor groepen ZASD, ZOSD, ZAAD en ZOAD):

Wat betekent het om een team te zijn? Hoe geef je vorm en inhoud aan samenwerking? Als scheidsrechter en assistent-scheidsrechters vorm je iedere wedstrijd opnieuw een team. Hoe ga je daarmee om, in aanloop naar, tijdens en na afloop van de wedstrijd? Hoe haal je een optimaal resultaat uit samenwerking? Aan het einde van deze bijeenkomst ga je met concrete handvatten naar huis om de onderlinge samenwerking vorm te geven.

  1. Spelen met spelregels: De scheidsrechter heeft een belangrijke rol in het plezierig verloop van voetbalwedstrijden. Daarbij zijn de spelregels een belangrijk middel om te hanteren. Hoe ga je als scheidsrechter slim met de regels om, zodat plezier in de wedstrijd voorop blijft staan? Aan de hand van beelden en praktijksituaties ga je daarover tijdens deze themabijeenkomst met collega’s in gesprek.
  2. Beïnvloedingsfactoren: Als scheidsrechter bereid je je uiteraard goed voor op de eerstvolgende wedstrijd. Waarmee houd je allemaal rekening in je voorbereiding? Welke keuzes -voorafgaand en tijdens de wedstrijd- hebben invloed op het uiteindelijke spelverloop en jouw rol als (assistent-) scheidsrechter daarin? Deze bijeenkomst levert je inzicht in de wijze waarop jij omgaat met omgevingsfactoren en hoe je hiermee om zou kunnen gaan.
  3. Leefstijl en voeding: Een scheidsrechter legt tijdens wedstrijden meer afstand af, dan een gemiddelde voetballer. Als assistent-scheidsrechter heb je te maken met hele specifieke belasting, tijdens wedstrijden. Om fit te worden en te blijven, is het van belang dat je de juiste keuzes maakt in bijvoorbeeld voeding, training en arbeid-rust verhouding. Na afloop van deze themabijeenkomst heb je voor jezelf concrete adviezen geformuleerd om (nog) betere keuzes te maken ten aanzien van leefstijl en voeding.
  4. Herkenning omschakel momenten: Als scheidsrechter ben je constant bezig met het managen van de wedstrijd. Er zijn veel momenten die van invloed zijn op het wedstrijdverloop en ook momenten die kunnen zorgen dat een wedstrijd moeilijker wordt of grimmiger. Hoe ga je hier als scheidsrechter mee om en wat kun je doen om deze momenten positief te beïnvloeden?

Enthousiast geworden? Inschrijven is mogelijk via ons inschrijfportaal (zie bijlage) locatie/data en de link(s) voor regio Noord.

DatumAccommodatiePlaatsDistrictThemaLink
21-1-2019 (maandag)sv BedumBedumNoordLeefstijl/Voedingklik hier
21-1-2019 (maandag)StaphorstStaphorstNoordOmgaan beïnvloedingsfactorenklik hier
23-1-2019 (woensdag)Scheidsr.vereniging Oldambt en VeenkoloniënWildervankNoordHerkenning/Omschakelingklik hier
24-1-2019 (donderdag)COVS EmmenEmmenNoordOmgaan beïnvloedingsfactorenklik hier
24-1-2019 (donderdag)MKV’29LeeuwardenNoordSamenwerking (groep D)klik hier
11-2-2019 (maandag)SV HoogersmildeHoogersmildeNoordLeefstijl/Voedingklik hier
12-2-2019 (dinsdag)De WeideHoogeveenNoordSamenwerking (groep D)klik hier
13-2-2019 (woensdag)Broekster BoysDamwoudeNoordOmgaan beïnvloedingsfactorenklik hier
14-2-2019 (donderdag)Drachtster BoysDrachtenNoordToepassen spelregelsklik hier
04-3-2019 (maandag)sv BedumBedumNoordHerkenning/Omschakelingklik hier
05-3-2019 (dinsdag)OudehaskeOudehaskeNoordLeefstijl/Voedingklik hier
06-3-2019 (woensdag)EmmeloordEmmeloordNoordToepassen spelregelsklik hier
06-3-2019 (woensdag)COVS GroningenGroningenNoordToepassen spelregelsklik hier
06-3-2019 (woensdag)SWZ Boso SneekSneekNoordOmgaan beïnvloedingsfactorenklik hier
07-3-2019 (donderdag)DwingelooDwingelooNoordSamenwerking (groep D)klik hier
25-3-2019 (maandag)Broekster BoysDamwoudeNoordToepassen spelregelsklik hier
27-3-2019 (woensdag)Scheidsr.vereniging Oldambt en VeenkoloniënWildervankNoordSamenwerking (groep D)klik hier
28-3-2019 (donderdag)Drachtster BoysDrachtenNoordHerkenning/Omschakelingklik hier
28-3-2019 (donderdag)COVS EmmenEmmenNoordToepassen spelregelsklik hier
15-4-2019 (maandag)sv BedumBedumNoordSamenwerking (groep D)klik hier
16-4-2019 (dinsdag)COVS EmmenEmmenNoordHerkenning/Omschakelingklik hier
17-4-2019 (woensdag)COVS GroningenGroningenNoordHerkenning/Omschakelingklik hier
17-4-2019 (woensdag)Scheidsr.vereniging Oldambt en VeenkoloniënWildervankNoordLeefstijl/Voedingklik hier
18-4-2019 (donderdag)COVS EmmenEmmenNoordSamenwerking (groep D)klik hier
18-4-2019 (donderdag)MKV’29LeeuwardenNoordLeefstijl/Voedingklik hier

Mocht je meer informatie willen over de verschillende bijeenkomsten, dan kan je met mij contact opnemen, zie onderstaande contactgegevens:

MAIL

Comments are closed.