Leerlingen CSG in Beilen gaan ‘fluitend’ naar de top

Beilen – 17-10-2018

Dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen de Christelijke Scholengemeenschap (CSG) Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen, en een aantal voetbalverenigingen is de gemeente Midden-Drenthe liefst zeventien scheidsrechters rijker. Woensdag hebben de leerlingen van de scholengemeenschap uit Beilen hun voetbalscheidsrechtersdiploma gehaald. Geen schooldag, maar een dag op het voetbalveld in het teken van de voetbalarbitrage. Een prachtig initiatief van de clubs en de school. De cursus werd gegeven door docenten van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost-Drenthe (HZOD).

In de ochtend kregen de leerlingen in de kantine van Fit Boys uit Beilen instructie over de theoretische aspecten van de voetbalarbitrage. In de middag moesten zij het geleerde toepassen tijdens hun praktijkexamen. Verschillende wedstrijdjes van de jongste voetbaljeugd van Beilen en Fit Boys vonden plaats onder leiding van de zeventien cursisten.

‘Iets teruggeven aan de maatschappij’
Robert Beute, teamleider vmbo onderbouw van de CSG Vincent van Gogh, is uitermate te spreken over het initiatief. ‘Wij willen de leerlingen de kans geven om zich te kunnen ontwikkelen op een gebied waarin zij veel plezier beleven. Door de cursus te volgen kunnen zij een scheidsrechters-certificaat halen en op een leuke manier iets teruggeven aan de maatschappij door wedstrijden te gaan fluiten. Leerlingen leren daarnaast
bepaalde vaardigheden als communiceren, houding, voorbereiden en leidinggeven. Sinds 2011 organiseren we deze cursus en wij hopen volgend
jaar de 250e scheidsrechters af te leveren.

Certificaat
Aan het eind van de middag ontvingen alle zeventien deelnemers hun certificaat. Vanaf nu mogen de enthousiaste arbiters wedstrijden van de jongste jeugd fluiten. Gezien het succes krijgt het project volgend jaar zeker een vervolg.

Bijschrift foto: De gemeente Midden-Drenthe is zeventien enthousiaste voetbalscheidsrechters rijker.
Teun Bolwijn,  Finn de Jong, Rick Jonker, Nick Dolsma, Ben Neuwitter, Duncan May, Robin Postema, Jordy Bijl, Danny van Huizen, Angelo Hesseling, Milan Maagd, Finn Zwiers, Sigrid Willemse, Tessa Kok, Jade Dolfing, Clint Weijers en
Venson Huijink, namens de Scheidsrechtervereniging COVS HZO Drentehe, van harte gefeliciteerd.

 

Comments are closed.