Veel belangstelling spelregelbijeenkomst HZOD

Emmen / regio – Voorafgaande aan de start van het nieuwe voetbalseizoen organiseerde scheidsrechtersvereniging HZOD maandagavond een spelregelbijeenkomst voor KNVB-scheidsrechters, clubscheidsrechters en clubassistenten.

Spelregelkenner Anton Panneman uit Muntendam behandelde in het clubhuis “De Meerfluit” van de HZOD een aantal nieuwe spelregels, die vanaf 1 juni j.l. van kracht zijn. Verder bracht Panneman de bestaande spelregels nog eens weer onder de aandacht en hield hij een boeiend  verhaal over de invoering van de Video Assistant Referee (VAR).

Naast de basistheorie bevatte de presentatie van Anton Panneman veel interessante beeldfragmenten. Uiteraard was er voldoende ruimte om vragen te stellen . Aan het eind van de bijeenkomst kregen de ruim veertig aanwezige arbiters vijftien pittige spelregelvragen voorgeschoteld.

Voorzitter Theo Hein sprak na afloop van een geslaagde avond. ‘Een gedegen spelregelkennis is de basis voor iedere scheidsrechter en daarom zijn we blij met deze grote opkomst.’

Naast de theorie schenkt HZOD uiteraard ook veel aandacht aan de conditionele aspecten. De leden van de scheidsrechtersvereniging trainen elke dinsdagavond op het sportpark “De Meerdijk”. Belangstellenden zijn van harte welkom om aan de training deel te nemen. Telkens verzamelen om 18.45 uur bij het clubhuis “De Meerfluit”.

De eerstvolgende activiteit van de HZOD is op dinsdag 4  september a.s. Dan komt profarbiter Kevin Blom een lezing verzorgen in het stadion van FC Emmen. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.