Scheidsrechtersvereniging HZOD sluit zich aan bij Drents Verbond (Kevin Blom)

Emmen / regio – Scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) is lid geworden van het Drents Verbond. Tijdens de Open Dag van FC Emmen ondertekende HZOD-voorzitter Theo Hein, samen met FC Emmen-directeur Ben Haverkort en Jos van Hees (lid Raad van Advies Drents Verbond), de samenwerkingsovereenkomst.

Drents Verbond – Het Drents Verbond wil de samenwerking tussen FC Emmen en de amateurverenigingen in haar regio op een hoger plan brengen waar alle betrokken partijen baat bij hebben, zowel op sportief, financieel, organisatorisch als maatschappelijk vlak. Middels het Drents Verbond zal de binding van zowel FC Emmen als de amateurverenigingen met de regio worden versterkt en een sportief bolwerk worden gevormd.

Actieve vereniging – Theo Hein verwacht met zijn scheidsrechtersvereniging een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het samenwerkingsverband. ‘Er komt steeds meer aandacht binnen voetbalverenigingen voor de scheidsrechters. Goed opgeleide, jonge en fitte scheidsrechters worden gezien als een visitekaartje voor de vereniging. Meer en meer voetbalverenigingen gaan succesvol aan de slag met het implementeren van arbitragebeleid en de aansturing en begeleiding van verenigingsscheidsrechters. Dankzij ons lidmaatschap van het Drents Verbond kunnen we onze kennis en kunde uitrollen en bundelen. Op deze wijze kunnen we een goed arbitragebeleid binnen de vereniging voor de toekomst waarborgen.’

De HZOD is volgens Theo Hein in staat binnen de vereniging een veilig ontwikkelklimaat neer te zetten voor de clubscheidsrechters en hun begeleiders. ‘Dit gebeurt door middel van het organiseren van activiteiten voor scheidsrechters, zoals cursussen, spelregelavonden en trainingen.’

Lezing Kevin Blom

De eerstvolgende bijeenkomst staat op 4 september a.s. op de rol. Dan zal Kevin Blom in stadion Oude Meerdijk van FC Emmen een lezing verzorgen over zijn boeiende loopbaan als internationaal toparbiter. Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die actief en belangstellend is voor de arbitrage. Tijdens de bijeenkomst staat ook de ondertekening van het voetbalconvenant in de gemeente Emmen op het programma. De voorzitters van de zes deelnemende voetbalverenigingen zullen onder toeziend oog van René van der Weide, wethouder sport van de gemeente Emmen, het convenant ondertekenen.

Samenwerking – In het voetbalconvenant, een initiatief van scheidsrechtersvereniging HZOD, zijn onder meer afspraken vastgelegd over samenwerking, arbitrage, respect en discriminatie. Het convenant moet in de gemeente Emmen leiden tot een veiliger en plezieriger sportklimaat.

De bijeenkomst op 4 september a.s. start om 19.30 uur en is gratis te bezoeken. Na afloop is er een informeel samenzijn.

Bijschrift foto: FC  Emmen-directeur Ben Haverkort wordt tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst geflankeerd door HZOD-voorzitter Theo Hein (-r-)  en Jos van Hees (lid Raad van Advies Drents Verbond). (Foto: FC Emmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.