Ma 7 mei 2018 – 11.34

Emmer-Compascuum, mei 2018 – Bij het Clubhuis van Voetbalvereniging CEC te Emmer-Compascuum verzamelen zich op woensdagavond 11 april een aantal jeugdspelers die enthousiast beginnen aan de 1e, van een tweedaagse opleiding tot Scheidsrechter pupillen veldvoetbal.

Hiervoor werd de hulp ingeroepen van de kennis en ervaring van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid-Oost Drenthe (HZOD), die sinds enkele jaren diverse cursussen verzorgt m.b.t. opleiding en begeleiding van scheidsrechters.

De cursus werd geleid door Edgar Voortman. De jonge spelers kregen van hem niet alleen de theorie uitgelegd, maar ook de praktijk, waarbij ze een wedstrijd moesten fluiten, kwam in de cursus aan de orde. De doelstelling van de cursus was o.a. om ze te helpen bij hun verplichte spelregelvragen van de KNVB.
 

Ook niet onbelangrijk was het om nieuwe jeugdscheidsrechters te werven. Dit is zeker gelukt, alle cursisten zijn geslaagd en hopelijk zien we ze snel als arbiter op het veld terug bij de vereniging.

We kijken terug op een meer dan geslaagde cursus.     

Comments are closed.